Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska

Dr. Oetker Ze świata natury Intense Czarne kakao 85 g

Dr. Oetker Ze świata natury Intense Czarne kakao (85 g)
6,80 zł
(80zł / 1kg)
Dr. Oetker Ze świata natury Intense Czarne kakao (85 g) Dr. Oetker Ze świata natury Intense Czarne kakao (85 g)

Opis produktu:

  • Czarne Kakao Intense ma unikalny, naturalnie intensywny czarny kolor i charakterystyczną nutę smakową. Nadaje potrawom wyjątkowo ciemną barwę. Nie zawiera barwików. Rekomendacja użycia: wymieszaj Czarne kakao Intense ze standardowym Ciemnym kakao, aby uzyskać wyjątkowo ciemną barwę i oryginalny smak. Doskonałe do ciast, kremów, polew, deserów, dekoracji i picia.
  • Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org

Składniki:

  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • regulatory kwasowości (węglany potasu, wodorotlenek sodu)

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze 100 g produktu
Energia 1244 kJ
Energia 300 kcal
Tłuszcz 11 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 6,6 g
Węglowodany 10 g
w tym Cukry 0,5 g
Błonnik 33 g
Białko 22 g
Sól 6,3 g

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Czarna polewa do ciast: rozpuść w garnku 50 g masła z 60 g cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści dodaj 3 łyżki mleka, 1 łyżkę czarnego i 1 łyżeczkę ciemnego kakao, ciągle mieszając gotuj przez ok. 2 min do lekkiego zgęstnienia. Gotową polewę rozprowadź na schłodzonym cieście. Kakao do picia: po 1 łyżeczce kakao czarnego i ciemnego oraz 1-2 łyżeczki cukru wsyp do kubka. Dodaj niewielką ilość zimnego mleka lub wody i dokładnie wymieszaj. Dolej gorące mleko (250 ml) i rozmieszaj.

Przepisy kulinarne:

Przepis na Black Velvet Dodaj: Biszkopt: 70 g mąki pszennej, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera, 4 łyżki Czarnego kakao i 1 łyżkę Ciemnego kakao Dr. Oetkera, 5 jajek, szczyptę soli, 170 g cukru. Krem: 250 g serka mascarpone, 250 g serka śmietankowego, 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 60 g cukru pudru. Do dekoracji: 350 g świeżych borówek. Sposób przygotowania: Biszkopt: Spód tortownicy o Ø 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 170°C. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, czarne i ciemne kakao, a następnie dobrze wymieszaj. Białka oddziel od żółtek, ubij z solą i cukrem. Stopniowo dodawaj żółtka. Delikatnie wymieszaj składniki suche i przełóż ciasto do tortownicy. Piecz przez ok. 35 min, do suchego patyczka. Biszkopt ostudź, a następnie przekrój na 3 lub 2 części. Krem: Do wysokiej miski włóż serek mascarpone, serek śmietankowy, schłodzoną śmietankę i cukier puder. Miksuj na wysokich obrotach do uzyskania puszystej i stabilnej konsystencji. Kremem przełóż blaty wystudzonego biszkoptu. Na górze ułóż świeże borówki. Więcej inspiracji znajdziesz na: www.oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (zawartość tł. kakaowego 10-12%)

Adres producenta:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Cykoria Cukier wanilinowy

32 g
0,62 zł

Soft & Easy Chusteczki...

80 szt
3,99 zł

Wedel Pawełek Toffi

45 g
1,89 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

opis obrazka
Inka Napój Roślinny
Płacę przez Bitcoin
Płacę przez Bitcoin