Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska

Dr. Oetker Galaretka krystaliczna smak truskawka-wanilia 77 g

Dr. Oetker Galaretka krystaliczna smak truskawka-wanilia (77 g)
1,85 zł
(24.03zł / 1kg)

Składniki:

  • cukier
  • żelatyna
  • regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
  • aromaty

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g po przyrządzeniu:
Energia 221 kJ/52 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g
Węglowodany 11 g
w tym Cukry 11 g
Białko 1,7 g
Sól 0,01 g

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.

Przepisy kulinarne:

Przepis na: Sernik na zimno z galaretką krystaliczną i truskawkami Składniki: - 800 ml wody - 3 Galaretki Krystaliczne o smaku truskawka-wanilia - 70 g okrągłych biszkoptów (ok. 14 szt.) - 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 1 kg twarogu z wiaderka i 120 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym) - 10-12 truskawek - Okrągła forma o średnicy 24 cm Sposób przygotowania: Galaretka do dekoracji: zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Wsyp jedną Galaretkę Krystaliczną i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia. Sernik: Dno formy wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie Galaretki Krystaliczne i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 min do lodówki). Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godz. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim połówki lub plasterki truskawek i zalej lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki. Smacznego:) Więcej przepisów na oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Galaretka krystaliczna w proszku smak truskawka-wanilia.

Adres producenta:

DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny:

DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Cykoria Galaretka o smaku malinowym

75 g
1,38 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

5,95 zł
7,50 zł
250 g
opis obrazka
Płacę przez Bitcoin
Płacę przez Bitcoin