Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska

Basia Mąka na pizzę włoską typ 00 1 kg

Basia Mąka na pizzę włoską typ 00 (1 kg)
4,99 zł
(4.99zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Pizza to typowe danie kuchni włoskiej. Swoją popularność zdobyła pod koniec XIX w., kiedy to zaserwowana królowej Włoch zdobyła jej uznanie. Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła idealnie odzwierciedlają kolory włoskiej flagi. Dzięki Mące Basia typ "00" można przygotować ciasto, które będzie miało idealną kruchość i smak. Odkryj z Mąką Basia smak prawdziwej włoskiej pizzy! Więcej na: www.mojabasia.pl

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g produktu * % w 100 g
Wartość energetyczna 1442 kJ / 340 kcal 17%
Tłuszcz 0,9 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 2%
Węglowodany 70,6 g 27%
w tym cukry 1,7 g 2%
Białko 11,0 g 22%
Sól 0 g 0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Przepisy kulinarne:

Oryginalna włoska Margherita - 300 g mąki Basia na pizzę włoską typ "00" - ¾ szklanki ciepłej wody - 10 g świeżych drożdży - 3 łyżki oliwy z oliwek - płaska łyżeczka soli - sos pomidorowy lub pomidory w puszcze - ser mozzarella (w bloku) W połowie ciepłej wody rozpuść drożdże. Do miski wsyp mąkę, sól, wlej rozpuszczone drożdże oraz oliwę. Mieszaj do utrzymania jednolitej konsystencji. Energicznie wyrabiaj ciasto, aż będzie odklejać się od dłoni. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 60 min. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Ciasto rozwałkuj na cienki placek lub wyłóż je do natłuszczonej blaszki o średnicy ok. 35 cm, dopasowując do jej kształtu. Następnie ciasto posmaruj sosem pomidorowym (w przypadku użycia pomidorów w puszcze, zmiksuj je, doprawiając odrobiną cukru i soli wg uznania). Całość posyp serem mozzarella startym na tarce. Piecz ok. 15-1120 min. Pizze możesz urozmaicić według własnych smaków. Smacznego! Autorem przepisu jest restaurator Mauro Lucci - właściciel restauracji Don Lucci.

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Mąka pszenna typ "00"

Kraj pochodzenia:

Polska

Pochodzenie:

Wyprodukowano w Polsce.

Adres producenta:

GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań

Adres zwrotny:

GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Chleb Codzienny mieszany...

500 g
2,76 zł

Delicje Szampańskie Biszkopty z...

294 g
7,33 zł

Mlekpol Ser Królewski z Kolna w...

1 kg
39,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk
chipsy w piecu prażone
rodowita wilczki
opis obrazka
Inka Napój Roślinny
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: