Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 245 g
Opis produktu:
- Mini babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady w proszku
- Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Składniki:
- mąka PSZENNA
- cukier
- 16 % kropelki czekolady (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny))
- skrobia PSZENNA
- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
- substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
- 0,2 % czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza)
- aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 18 g |
(%*) |
Energia |
1783 kJ |
321 kJ |
4 % |
Energia |
427 kcal |
77 kcal |
4 % |
Tłuszcz |
27 g |
4,8 g |
7 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone |
4,5 g |
0,8 g |
4 % |
Węglowodany |
42 g |
7,5 g |
3 % |
w tym Cukry |
25 g |
4,4 g |
5 % |
Białko |
4,4 g |
0,8 g |
2 % |
Sól |
0,74 g |
0,13 g |
2 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Z mieszanki otrzymujemy 24 szt. babeczek. |
1 porcja = około 18 g |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja po przyrządzeniu (18 g) zawiera: |
Wartość energetyczna |
321 kJ |
|
77 kcal |
Energia w 100 g 1783 / 427 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Mleko: Zawiera
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Możliwa obecność MLEKA, SOI.
Dodatki:
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Dodaj: - 1 jajko - 50 ml wody (ok. 5 łyżek) - 100 ml oleju Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie foremek Na blasze do pieczenia ustaw 24 foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). 2. Przygotowanie ciasta Mieszankę do babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). 3. Dodawanie kropelek czekolady Odsyp 1-2 płaskie łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady. 4. Pieczenie Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura: 175°C Czas pieczenia: ok. 15-17 min Smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka w proszku do przyrządzenia mini babeczek czekoladowych z kropelkami czekolady.
Adres producenta:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. Ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"