Opis produktu:
- Tylko najwyższej jakości! Bez dodatków! Gotowy do użycia! BackMit Orzechy włoskie tarte produkuje się z surowców najwyższej jakości. Brak sztucznych dodatków odpowiada za bogaty smak i poruszający zmysły aromat. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem, gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Orzechy włoskie tarte oszczędzają czas nowoczesnej gospodyni i pasują wspaniale do każdego indywidualnego przepisu. Cechy Orzechy włoskie tarte najwyższej jakości, bez dodatków, świeżo tarte, gotowe do użycia. Orzechy włoskie tarte BackMit - nasz nowy Hit sprzedaży są idealne dla nowoczesnych gospodarstw domowych. Gotowe do użycia zaoszczędzą cenny czas oraz dają możliwość tworzenia najróżniejszych wypieków, bazując na prostych lub bardzo kreatywnych przepisach. Orzechy włoskie tarte to nieodzowny składnik ciast orzechowych, a także dodatek do innych wypieków, deserów i lodów.
Składniki:
Zalecenia dla alergików:
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości: orzeszków ziemnych, innych orzechów i sezamu.
Dodatki:
- Sztuczne konserwanty: Nie zawiera
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Propozycje przepisów Placek orzechowy Składniki: 200 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g cukru, 3 żółtka, 3 łyżki białego wina, 250 g masła, 100 g bułki tartej, 400 g tartych orzechów włoskich BackMit, skórka z cytryny, cynamon, dżem porzeczkowy lub malinowy. Ze składników zagnieść szybko kruche ciasto, odłożyć w chłodne miejsce. Blachę wyłożyć połową ciasta, posmarować je dżemem. Z pozostałego ciasta uformować cienkie wałeczki i ułożyć je na wierzchu tworząc kratkę. Posmarować białkiem, piec w średnio nagrzanym piekarniku. Babka orzechowa Składniki: 180 g masła, 250 g cukru, 5 żółtek, rum, 200 g tartych orzechów włoskich BackMit, 300 g mąki, 1 paczka proszku do pieczenia, 1/4 l mleka. Masło, cukier, żółtka i rum utrzeć na gładką masę. Mieszając dodać mleko, orzechy włoskie, mąkę, proszek do pieczenia i na koniec ubite białko. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą formy do pieczenia babek. Piec w średnio nagrzanym piekarniku. Strudel orzechowy Ciasto: przygotować surowe ciasto drożdżowe. Nadzienie: 200 g tartych orzechów włoskich BackMit, 1/8 l mleka, miód, cukier waniliowy, skórka z cytryny, rum, rodzynki Kresto, cynamon. Mleko podgrzać z miodem, wanilią i skórką z cytryny, mieszając dodać orzechy włoskie, a następnie rum, rodzynki i cynamon. Odstawić do wystygnięcia. Przygotować ciasto drożdżowe, rozwałkować je. Posmarować masą orzechową, zwinąć i jeszcze raz odstawić. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku.
Pochodzenie:
Kraj pochodzenia: A - Polska, B - Ukraina, C - USA, D - Mołdawia.
Adres producenta:
VOG Polska Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8 96-100 Skierniewice
Adres zwrotny:
VOG Polska Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8 96-100 Skierniewice tel.: (0-46) 833 25 33 www.vog.pl