Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Abramczyk Miruna nowozelandzka filety bez skóry 360 g

Abramczyk Miruna nowozelandzka filety bez skóry (360 g)
34,09 zł
(94.69zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Miruna nowozelandzka, którą Państwu polecamy, uważana jest przez specjalistów za najlepszy gatunek tej ryby. Delikatne, białe i smaczne mięso sprawia, że rekomendujemy ją również jako idealną dla dzieci. Ryba ta, poławiana jest w wodach oceanicznych otaczających Nową Zelandię. Została wyfiletowana i zamrożona od razu po połowie, bezpośrednio na statku przetwórni, dzięki czemu zachowała swoje właściwości i walory smakowe. To sprawia, że Mirunę nowozelandzką oferujemy Państwu ramach serii "Produkt na 5 gwiazdek" w postaci fileta bez skóry nie zawierającego ości*, ani żadnych substancji E... i pokrytego tylko 10% glazury w celu zagwarantowania wysokiej jakości produktu! Dużo ryby, mało lodu. Produkty firmy Abramczyk z tym znakiem zawierają tylko tyle glazury (10%), ile potrzeba do skutecznego zabezpieczenia ryby przed utlenianiem oraz zagwarantowania wysokiej jakości produktu. Większy udział procentowy glazury nie ma uzasadnienia i powoduje wyłącznie zawyżenie masy produktu. Dlatego właśnie warto szukać produktów Abramczyk z oznaczeniem "Dużo ryby - mało lodu". Bez substancji "E...". Tak jak w wielu produktach spożywczych, również w produktach rybnych stosowane mogą być różne substancje dodatkowe, jak np. stabilizatory, regulatory kwasowości itp., które dla wiedzy konsumentów oznaczane są symbolami np. E 451(i), E332(i). Ten produkt nie zawiera żadnych substancji "E..." Ryba bez ości*. Dzięki zastosowanej metodzie filetowania ryby - PBO (Pin Bones Out) - produkt ten nie zawiera ości. To sprawia, że zarówno dzieci jak i dorośli konsumenci mogą w większym stopniu docenić jego walory kulinarne. * W trakcie produkcji zostały użyte precyzyjne techniki usuwania ości, jednak ryba jest produktem naturalnym i możliwe jest wystąpienie pojedynczych, małych wyrostków ościstych.
  • Program Policz się z cukrzycą wielka orkiestra świątecznej pomocy Polecam ten produkt Tomasz Kosiński

Składniki:

  • miruna nowozelandzka /Macruronus novaezelandiae/ filet bez skóry 100%

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze W 100 g produktu (bez glazury) %RWS* na 100 g produktu (bez glazury)
Wartość energetyczna 402 kJ/ 95 kcal 5%
Tłuszcz 2,6 g 4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g 4%
Węglowodany 0 g 0%
w tym cukry 0 g 0%
Białko 18 g 36%
Sól 0,43 g 7%
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 / 2000 kcal).
Informacja dla diabetyków
zawartość wymienników w 100 g
0,0 WW
0,95 WBT = 0,72 WB + 0,23 WT

Zalecenia dla alergików:

  • Skorupiaki: Może zawierać
  • Ryba: Zawiera
  • Mięczaki: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Produkt może zawierać skorupiaki i mięczaki.

Rodzaj przechowywania:

  • Zamrażać

Przechowywanie:

Produkt głęboko mrożony, nie zamrażać powtórnie.

Warunki przechowywania:
Lodówka: 1 dzień
W temperaturze poniżej:
* -6°C - 1 tydzień
** - 12°C - 1 miesiąc
*** -18°C - Najlepiej spożyć przed: patrz data na białym polu z boku opakowania

Przygotowanie i stosowanie:

Do spożycia po obróbce cieplnej.

Przepisy kulinarne:

Przepis na Mirunę nowozelandzką według szefa kuchni Tomasza Kosińskiego Przygotowanie: 30 minut Trudność: łatwe Miruna pieczona w folii z pietruszkowym pesto Ryba: - 360 g filetów Miruny nowozelandzkiej Abramczyk - plasterki cytryny - 1 łyżka oliwy - sól i świeżo zmielony pieprz - arkusze folii aluminiowej Pesto z natki pietruszki: - 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki - 1/2 ząbka czosnku - 4 łyżki oliwy (najlepiej extra vergine) - sól i świeżo zmielony pieprz Z filetów miruny zmyć ochronną warstwę glazury pod letnią wodą a następnie osuszyć je papierowym ręcznikiem. Rybę z obu stron posolić, doprawić pieprzem, a następnie przesmarować oliwą i odstawić. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Filety ułożyć osobno na folii aluminiowej. Na każdym filecie położyć 2 plasterki cytryny i zawinąć całość w folię. Położyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25 minut. W międzyczasie przygotować pesto z natki pietruszki: drobno posiekaną natkę pietruszki wymieszać z posiekanym i roztartym końcem noża czosnkiem oraz oliwą. Doprawić solą i pieprzem. Upieczoną mirunę odwinąć z folii i wyłożyć na talerze, polać pesto z natki pietruszki. Można podawać z ryżem, świeżym pieczywem lub gotowanymi ziemniakami.

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Miruna nowozelandzka filety bez skóry, głęboko mrożone, glazurowane (10%)

Pochodzenie:

Zachodni Ocean Spokojny, Metoda produkcji: złowione w morzu

Adres producenta:

ABRAMCZYK SP. Z O.O. ul. Inflancka 7 85-776 Bydgoszcz

Adres zwrotny:

ABRAMCZYK SP. Z O.O. ul. Inflancka 7 85-776 Bydgoszcz
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Mięso z indyka na kotlety

500 g
11,99 zł

Piątnica Milandia Ser twarogowy z...

150 g
6,47 zł

Piątnica Mleko wiejskie świeże 2%

1 L
4,77 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

44,99 zł
ok 1,6 kg
opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: