Składniki:
- filety z A - śledzia atlantyckiego (Clupea harengus) lub B - śledzia bałtyckiego (Clupea harengus membras) - patrz nadruk przy numerze partii
- olej rzepakowy
- cebula
- cukier
- sól
- regulator kwasowości: kwas octowy
- ocet spirytusowy
- chilli mielone
- przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy
- ekstrakt chilli
- aromat papryki
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
1557 kJ/ 377 kcal |
Tłuszcz |
37 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,4 g |
Węglowodany |
4,1 g |
w tym cukry |
3,8 g |
Białko |
7,7 g |
Sól |
1,8 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Skorupiaki: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Ryba: Zawiera
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Owies: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: skorupiaki, jaja, gorczycę, soję, mleko, seler i gluten (z pszenicy i owsa).
Dodatki:
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 24 godzin.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Marynowane filety ze śledzia atlantyckiego lub bałtyckiego 54,5% z cebulą marynowaną 13,6% w oleju rzepakowym 31,7%.
Pochodzenie:
Marynowane filety śledziowe pochodzą z UE.
Adres producenta:
SEKO S.A. ul. Zakładowa 3 89-620 Chojnice, Polska tel. +48 52 510 81 40 fax +48 52 396 73 51 www.sekosa.pl
Adres zwrotny:
SEKO S.A. ul. Zakładowa 3 89-620 Chojnice, Polska tel. +48 52 510 81 40 fax +48 52 396 73 51 www.sekosa.pl