Opis produktu:
- Jogurt Naturalny Bakoma swoją wyjątkową gęstość zawdzięcza temu, że wytwarzany jest metodą podobną do tradycyjnego sposobu wytwarzania jogurtu stosowanego w krajach południowo-wschodniej Europy - ojczyzny jogurtu.
Składniki:
- mleko pasteryzowane
- żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
100 g jogurtu |
Wartość energetyczna |
243 kJ / 58 kcal |
Tłuszcz |
2,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,0 g |
Węglowodany |
4,9 g |
w tym cukry |
4,9 g |
Białko |
3,3 g |
Sól |
0,11 g |
Zalecenia dla alergików:
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C.
Przepisy kulinarne:
Nasze przepisy 1. Gruszki faszerowane masą serowo-jogurtową Składniki: 200 g jogurtu Naturalnego Bakoma, 1 puszka gruszek w syropie, 200 g sera pleśniowego, 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich. Sposób przyrządzania: miksujemy ser z jogurtem Naturalnym Bakoma i orzechami, schładzamy w lodówce. Połówki gruszek odsączamy z syropu, układamy na półmisku i napełniamy masą serowo-jogurtową. Masę możemy też podać z brzoskwiniami w syropie, razowym chlebem, tostami lub cykorią. 2. Sałatka z brokułów Składniki: 200 g jogurtu Naturalnego Bakoma, 1 brokuł, 3-4 pomidory, 3 jajka, 1-2 cebule, ser feta, 2 ząbki czosnku. Sposób przyrządzania: Brokuły krótko gotujemy w słonej wodzie. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki. Pomidory kroimy w ćwiartki lub ósemki, ser feta w kostkę o wielkości 1 cm. Cebulę kroimy w piórka, a brokuły rozdzielamy na mniejsze części. Do jogurtu Naturalnego Bakoma dodajemy wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Szukaj inspiracji na www.kuchniajogurtowa.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Jogurt naturalny gęsty 2,8% tłuszczu
Adres producenta:
BAKOMA Sp. z o.o. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa Zakład Produkcyjny: Elżbietów 48 96-516 Szymanów
Adres zwrotny:
BAKOMA Sp. z o.o. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa Infolinia 801 340 600 www.bakoma.pl