Składniki:
- mąka pszenna
- cukier
- czekolada mleczna [cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, mleko w proszku odtłuszczone, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny, aromat]
- olej palmowy
- skrobia (pszenica)
- syrop glukozowo-fruktozowy
- serwatka w proszku (z mleka)
- substancje spulchniające: węglany sodu i difosforany
- sól
- mleko w proszku odtłuszczone
- aromat
- regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
na 100 g |
na porcję: 3 sztuki ok. 34 g |
RWS * na porcję |
Wartość energetyczna |
2063 kJ/492 kcal |
708 kJ/169 kcal |
8% |
Tłuszcz |
22 g |
7,6 g |
11% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
12 g |
4,1 g |
21% |
Węglowodany |
65 g |
22 g |
9% |
w tym cukry |
25 g |
8,6 g |
10% |
Białko |
7,6 g |
2,6 g |
5% |
Sól |
0,72 g |
0,25 g |
4% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |
Opakowanie zawiera ok. 5 porcji. |
Zalecenia dla alergików:
- Mleko: Zawiera
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Na tej linii produkcyjnej są też używane jaja, soja, migdały i orzechy laskowe.
Dodatki (pozostałe):
Bez dodatku: barwników, substancji konserwujących
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Krakuski inspirują Lody ciasteczkowe - kawałki ciasteczek „Duelki" - wiórki czekolady + lody waniliowe Poznaj więcej przepisów, wejdź na facebook.com/krakuski
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Herbatniki posypane cukrem (6,3%) z czekolada mleczną (16%)
Kraj pochodzenia:
Polska
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Polsce
Adres producenta:
Bahlsen Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. ul. Piłsudskiego 1 32-050 Skawina Polska
Adres zwrotny:
Bahlsen Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. ul. Piłsudskiego 1 32-050 Skawina Polska