Opis produktu:
- Niezawodny sposób na bitą śmietanę? Nasz produkt zapewni sztywną konsystencję, dzięki czemu biszkopt nie przesiąknie. Zrób pyszny deser sobie lub swoim bliskim, ot tak... prosto z serca.
Składniki:
- glukoza
- skrobia modyfikowana ziemniaczana
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
wartość energetyczna |
1235 kJ / 299 kcal |
tłuszcz |
28 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
16 g |
węglowodany |
11 g |
w tym cukry |
9,5 g |
białko |
2,0 g |
sól |
0,07 g |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Przygotowanie i stosowanie:
Przygotuj: 250 ml śmietany 30% tł., 2 łyżeczki (10 g) cukru pudru 1. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę. 2. Ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji 3. Wsyp zawartość torebki (wymieszaną z cukrem pudrem) i chwilę miksuj. 4. Schłódź w lodówce. Dobre rady: - Jeśli chcesz uzyskać lekką, a jednocześnie sztywną konsystencję - użyj śmietany 36% tł. (nie ubijaj zbyt długo, bo się zmaśli). - Krem będzie się dobrze trzymał ciasta, jeżeli posypiesz je niewielką ilością mixu. - Owoce zachowają świeżość, a biszkopt nimi nie nasiąknie, jeżeli wymieszasz je z drugim opakowaniem mixu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Zagęstnik do śmietany w proszku.
Adres producenta:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl
Adres zwrotny:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl