Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Kotányi Papryka wędzona słodka 22 g

Kotányi Papryka wędzona słodka (22 g)
2,49 zł
(113.18zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Papryka słodka wędzona Kotányi charakteryzuje się wyraźnym i bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego i słodkawym smakiem. Ten unikalny aromat powstaje, gdy zebrane dojrzałe owoce słodkiej czerwonej papryki są wędzone w piecach opalanych dębowym drewnem. Papryka dodana do potrawy, w połączeniu z tłuszczem, w pełni rozwija swój piękny kolor. Uwaga, papryka smażona zbyt długo nada gorzkiego smaku potrawie.

Zalecenia dla alergików:

  • Seler: Może zawierać
  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Jaja: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać
  • Gorczyca: Może zawierać
  • Sezam: Może zawierać
  • Soja: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Zastosowanie: Idealnie komponuje się z daniami z ryb, gulaszami, zupami i gęstymi sosami. Stanowi najważniejszy składnik tradycyjnej hiszpańskiej kiełbasy chorizo.

Przepisy kulinarne:

Medaliony wieprzowe w sosie z wędzoną papryką na 4 porcje 8 medalionów wieprzowych po 60 g, szczypta kminku całego, 2 łyżki oleju, 50 g drobno pokrojonego boczku wędzonego, 1 posiekana czerwona cebula, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 łyżeczka papryki wędzonej Kotányi, odrobina białego wina, 1/4 l sosu pieczeniowego, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka mąki pszennej, 1 łyżka zielonej pietruszki Kotányi, pieprz i sól do smaku. Przyrządzenie: Boczek, cebulę i czosnek usmażyć w 2 łyżkach oleju. Następnie dodać paprykę, odrobinę białego wina i sos pieczeniowy, gotować przez chwilę. Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną i dodać do sosu. Całość pozostawić na ogniu przez ok. 5 min. mieszając od czasu do czasu. Sos przyprawić solą, pieprzem i pietruszką do smaku. Mięso przyprawić pieprzem, solą i kminkiem, następnie smażyć ok. 2 min. z każdej strony (medaliony w środku powinny być lekko różowe). Medaliony podawać polane sosem w towarzystwie kaszy kuskus lub ziemniaków. Wskazówka: Doskonale smakuje z ziemniakami i rozmarynem, makaronem lub ziemniaczano-selerowym purée. Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Papryka wędzona słodka

Adres producenta:

KOTÁNYI GmbH A-2120 Wolkersdorf, PF 66 Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa

Adres zwrotny:

Kotányi Polonia Sp. z o.o. ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7 02-366 Warszawa www.kotanyi.com info.pl@kotanyi.com
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Morliny Frankfurterki

240 g
11,99 zł

Ogórki Kiszone

0,4 kg
5,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

18,99 zł
23,99 zł
500 g
opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: