Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g

Prymat Sól peklowa drobnoziarnista (50 g)
1,69 zł
(33.8zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Warto wiedzieć Sól peklowa jest doskonała do wyboru domowych wędlin i kiełbas. Służy do przyrządzania różnego rodzaju mięs, np. wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu. Dzięki peklowaniu mięso staje się wyjątkowo soczyste i kruche.

Składniki:

  • sól
  • azotyn sodu E 250

Zalecenia dla alergików:

  • Seler: Może zawierać
  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Jaja: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać
  • Gorczyca: Może zawierać
  • Orzeszki ziemne: Może zawierać
  • Sezam: Może zawierać
  • Soja: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.

Przepisy kulinarne:

Sposób przygotowania: Peklowane mięso: 2,5 kg, 10 dni 50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki. Peklowana kiełbasa: 1 kg, 24 godz. Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego (zmielonego mięsa) dodać 17-20 g (ok. 4 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g (ok. 3 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Azotynowa sól peklowa, drobnoziarnista.

Adres producenta:

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska

Adres zwrotny:

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Krakus Kiełbasa jałowcowa

200 g
11,05 zł

Piątnica Twaróg sernikowy mielony

1 kg
18,49 zł

Sokołów kiełbasa śląska codzienna

ok 1,3 kg
30,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

26,99 zł
ok 1,4 kg
opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: