Opis produktu:
- Sól kamienna doskonale nadaje się do przygotowania przetworów na zimę: ogórków, kapusty kiszonej i innych domowych marynat. Sól kamienna wydobywana jest w kopalniach soli. Uznawana jest za najstarszy na świecie środek konserwujący. Sól kamienna o'Sole pozwala cieszyć się smakiem doskonałych przetworów w Twojej kuchni przez cały rok.
Składniki:
- sól NaCl - 97%
- substancja przeciwzbrylająca: E 536
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Przepis na ogórki kiszone po staropolsku: Na dno litrowego słoika włożyć: 1 ząbek czosnku, około 2 cm kawałek chrzanu, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 10 ziaren pieprzu czarnego, gałązkę kopru. Następnie dość ściśle ułożyć w nim umyte ogórki. Całość zalać przegotowaną, ciepłą wodą z solą kamienną o'Sole (1,5 łyżki soli na 1 litr ciepłej wody). Po około 2 tygodniach ogórki kiszone są gotowe. Smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Sól kamienna do przetworów, niejodowana
Pochodzenie:
Kraj pochodzenia: PL - Polska, UA - Ukraina
Adres producenta:
CENOS Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września
Adres zwrotny:
CENOS Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.osole.pl