Składniki:
- skrobia kukurydziana
- mąka kukurydziana
- substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
100 g |
wartość energetyczna |
1515 kJ |
wartość energetyczna |
357 kcal |
tłuszcz |
0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
węglowodany |
84 g |
w tym cukry |
0,2 g |
błonnik |
3,8 g |
białko |
1,6 g |
sól |
0,01 g |
Zalecenia dla alergików:
- Gluten: Nie zawiera
- Laktoza: Nie zawiera
- Łubin: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać soję i łubin. BEZ LAKTOZY.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Babka Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Składniki: 220 g mąki Schär „Mix Pâtisserie" (przesianej), 200 g cukru, 125 g masła lub margaryny, 4 jajka, 10 g proszku do pieczenia, 125 ml mleka. Przygotowanie: Masło rozetrzeć, dodać połowę cukru i wyrabiać przez około 2 minuty na jednolitą masę. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i mleko i dobrze wymieszać. Białko z drugą połową cukru ubić na sztywną pianę. Masę wlać do nasmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 50 minut w temperaturze 180°C. Zgodnie z upodobaniami przybrać kremem waniliowym, marmoladą lub świeżymi owocami. W przypadku babki czekoladowej do ciasta dodać 2 łyżki niesłodzonego kakao. Więcej świetnych przepisów znajdziesz na www.schaer.com
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mąka bezglutenowa do wypieku ciast.
Adres producenta:
Dr. Schär AG / SPA Winkelau 9 39014 Burgstall / Postal (BZ) Italy
Adres zwrotny:
Dr. Schär AG / SPA Winkelau 9 39014 Burgstall / Postal (BZ) Italy www.schaer.com