Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Balviten Piekarz mix Koncentrat bezglutenowy do wypieku chleba 500 g

Balviten Piekarz mix Koncentrat bezglutenowy do wypieku chleba (500 g)
7,63 zł
(15.26zł / 1kg)
Balviten Piekarz mix Koncentrat bezglutenowy do wypieku chleba (500 g) Balviten Piekarz mix Koncentrat bezglutenowy do wypieku chleba (500 g)

Składniki:

  • skrobia kukurydziana
  • skrobia pszenna bezglutenowa
  • mąka kukurydziana
  • glukoza
  • substancja zagęszczająca: guma guar, E464
  • błonnik ziemniaczany
  • substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
  • regulator kwasowości: E575

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość energetyczna 1490 kJ / 356 kcal
tłuszcz: 0,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,1 g
węglowodany: 85 g
- w tym cukry 3,9 g
błonnik 2,7 g
białko 0,74 g
sól 0,16 g

Zalecenia dla alergików:

  • Gluten: Nie zawiera
  • Pszenica: Zawiera

Inne informacje o alergenach:

Produkt bezglutenowy.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy kulinarne:

Przepis na wypiek chleba z mix-u Piekarz Metoda tradycyjna: Składniki: 500 g mix-u Piekarz, około 440 ml ciepłej wody (około 30°C), 2 łyżki oleju, 20 g cukru, 7 g drożdży instant lub 20-30 g drożdży świeżych, 5 g soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez około 5 min). Gotowe ciasto wylać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczkę i pozostawić w ciepłym miejscu (temp. około 25°C) na około 45 min. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem foremki do rozgrzanego piekarnika posmarować ciasto wodą. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Od razu po upieczeniu wyjąć chleb z foremki. Metoda w piecyku automatycznym: Składniki: 500 g mix-u Piekarz, 380-400 ml ciepłej wody (około 30°C), 40 g oleju, 20 g cukru, 7 g drożdży instant lub 20 g drożdży świeżych, 5 g soli. Do piecyka wsypać mix-Piekarz oraz resztę składników i uruchomić program „gluten-free". Po około 2 godzinach wyjąć gotowy chleb - dotyczy Piecyka Panasonic, w przypadku innych piecyków należy uruchomić standardowy 3 godzinny program do wypieku chleba.

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Koncentrat do wypieku chleba

Kraj pochodzenia:

Polska

Pochodzenie:

Wyprodukowano w Polsce

Adres producenta:

Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice Zakład produkcyjny: ul. Wincentego Witosa 5A 32-851 Jadowniki

Adres zwrotny:

Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice Tel. +48 32 220 14 14 / 15 Faks +48 32 441 63 23 www.balviten.com
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Kamis Musztarda Sarepska ostra

185 g
3,99 zł

Mlekovita Ser Edam plastry

500 g
18,50 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

26,99 zł
ok 1,4 kg
opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: