Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska

Balviten Extra koncentrat mąki krakowskiej do wypieku chleba B/GL 500 g

Balviten Extra koncentrat mąki krakowskiej do wypieku chleba B/GL (500 g)
6,50 zł
(13zł / 1kg)

Składniki:

  • skrobia kukurydziana
  • skrobia pszenna bezglutenowa
  • mąka kukurydziana
  • glukoza
  • substancja zagęszczająca: guma guar: E464
  • błonnik ziemniaczany
  • substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
  • regulator kwasowości: E575

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1490 kJ / 356 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,1 g
Węglowodany: 85 g
- w tym cukry 3,9 g
Błonnik 2,7 g
Białko 0,74 g
Sól 0,16 g

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
  • Soja: Może zawierać
  • Pszenica: Zawiera

Inne informacje o alergenach:

Produkt bezglutenowy. Może zawierać soję.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy kulinarne:

Przepis na wypiek chleba z Extra koncentratu mąki krakowskiej bezglutenowej Metoda tradycyjna: Składniki: - ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g - ciepła woda - ok. 440 ml - olej - 2 łyżki - cukier - 20 g - drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych - sól - 5 g 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez ok. 5 min). 2. Gotowe ciasto wlać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (temp. około 25°C) na około 45 min. 3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem foremki do rozgrzanego piekarnika posmarować ciasto wodą. 4. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Od razu po upieczeniu wyjąć chleb z foremki. Metoda w piecyku automatycznym: Składniki: - ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g - ciepła woda - 380-400 ml - olej - 40 g - cukier - 20 g - drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych - sól - 5 g 1. Do piecyka wsypać ekstra koncentrat mąki krakowskiej oraz resztę składników i uruchomić program „gluten-free". 2. Po ok. 2 godzinach wyjąć gotowy chleb - dotyczy piecyka Panasonic, w przypadku innych piecyków należy uruchomić standardowy 3-godzinny program do wypieku chleba.

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Koncentrat do wypieku chleba.

Kraj pochodzenia:

Polska

Pochodzenie:

Wyprodukowano w Polsce

Adres producenta:

Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice

Adres zwrotny:

Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

Orzeszki Felix
chipsy w piecu prażone
rodowita wilczki
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: