Opis produktu:
- Pszenica durum to wyselekcjonowany gatunek zboża, z którego powstaje semolina - mąka do wyrobu wysokiej jakości makaronów. Makarony otrzymane z semoliny dłużej pozostają jędrne, sprężyste i lekko twarde. Najlepiej podawać al dente.
Składniki:
- semolina - mąka z pszenicy durum
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g produktu po ugotowaniu |
Wartość energetyczna |
774 kJ/183 kcal |
Tłuszcz |
0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
37 g |
w tym cukry |
1,1 g |
Błonnik |
2,1 g |
Białko |
6 g |
Sól |
0,01 g |
Zalecenia dla alergików:
- Jaja: Może zawierać
- Łubin: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać jaja, soję, gorczycę i łubin.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Makaron z semoliny z pszenicy durum.
Adres producenta:
Wyprodukowano przez: Pasta Zara S.p.A., Via Castellana 34, 31039 Riese Pio X (TV), Italy dla: Goliard Sp. z o.o., 42-290 Łojki, ul. Długa 6 tel./fax (+48) 34 327 93 79 www.goliard.pl
Adres zwrotny:
Goliard Sp. z o.o., 42-290 Łojki, ul. Długa 6 tel./fax (+48) 34 327 93 79, Dział sprzedaży i obsługi klienta: tel./fax (+48) 34 327 12 29 www.goliard.pl