Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g

Dr. Oetker Żelfix 2:1 (40 g)
4,90 zł
(122.5zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory. Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory gotowe. Teraz wystarczy, że przełożysz je do wyparzonych słoiczków. Dzięki tak krótkiemu gotowaniu owoce zachowają większość witamin i piękny kolor. Dla tradycjonalistów mamy Żelfix 2:1 (1 kg owoców + 0,5 kg cukru), a dla osób chcących zredukować ilość cukru Żelfix 3:1 (1 kg owoców + 350 g cukru).

Składniki:

  • cukier
  • substancja żelująca (pektyny)
  • regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
  • substancja konserwująca (kwas sorbowy)

Zalecenia dla alergików:

  • Gluten: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU i MLEKA.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru Sposób przyrządzania: 1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,75 l soku. 2. Żelfix dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Zagotować ciągle mieszając. 3. Dodać 0,5 kg cukru. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min.). Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. 4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok 5 min. dnem do góry. Wskazówki: - Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera. - Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników. - Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.

Przepisy kulinarne:

Przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Środek żelujący do szybkiego przygotowania konfitur.

Adres producenta:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Czosnek

1 szt
2,50 zł

Dr.Oetker Śmietan-fix

9 g
1,50 zł

Ogórek gruntowy

ok 1 kg
12,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: