Opis produktu:
- www.facebook.com/diamantowa.kuchnia
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g |
Wartość energetyczna |
1700 kJ |
Wartość energetyczna |
400 kcal |
Tłuszcz |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
Węglowodany |
100 g |
w tym cukry |
100 g |
Białko |
0 g |
Sól |
0 g |
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu
Przygotowanie i stosowanie:
Idealny do pieczenia delikatnych ciast Doskonały do wyrobu kremów, ubijania śmietany i piany z białek, słodzenia zimnych napojów, sałatek owocowych i deserów Wyśmienity do zamrażania owoców
Przepisy kulinarne:
Ciasto cytrynowe Składniki: 4 jajka, 125 g masła, 125 g Cukru Drobnego Diamant, 2 cytryny, 150 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 150 g Cukru pudru Diamant. Przygotowanie: Oddzielić żółtka od białek. Cukier i masło ubić na jednolitą masę. Dodać żółtka, 2 łyżki soku z cytryny, skórkę startą z 2 cytryn i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać ostrożnie do ciasta. Wszystko jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Piec ok. 40-45 min. w temp. 160-170°C. Cukier Puder Diamant wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny na gęstą, jednolitą masę. Polewą udekorować schłodzone ciasto cytrynowe. Rada: tarte migdały można zastąpić orzechami laskowymi.
Adres producenta:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań
Adres zwrotny:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań Serwis konsumencki: tel. +48 61-8665061 www.diamant.pl