Opis produktu:
Składniki:
- cukier
- szalotka 15 %
- sos RYBNY 15 % (ekstrakt ANCHOIS, sól, cukier)
- olej palmowy
- czosnek 10 %
- ocet spirytusowy
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g: |
wartość energetyczna |
1118 kJ / 265 kcal |
tłuszcz |
5,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,3 g |
węglowodany |
52 g |
w tym cukry |
44 g |
błonnik |
0,9 g |
białko |
1,8 g |
sól |
4,8 g |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
- Ryba: Zawiera
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu 3 dni.
Przepisy kulinarne:
Pad Thai Dla 2 osób Czas 25 minut Składniki: - 100 g makaronu ryżowego o szerokości 5,7 lub 10 mm - 50 g tofu pokrojonego w 1 cm kostkę - 150 g surowych, obranych krewetek (i/lub kurczaka) - 2 jajka - 100 g kiełków z fasoli mung - dymka do dekoracji - 1 łyżka kruszonych orzeszków ziemnych bez soli - 2 łyżki oleju do smażenia 1. Makaron namocz w ciepłej wodzie przez 15-20 minut. Odsącz. 2. Na patelni rozgrzej olej i usmaż tofu na lekko żółty kolor. Dodaj krewetki i smaż przez minutę. 3. Odsuń wszystkie składniki na bok patelni i na środek wbij jajka. Pozwól im się delikatnie ściąć i delikatnie je zamieszaj. Dodaj pastę i wymieszaj wszystkie składniki. 4. Dodaj na patelnię makaron i całość smaż mieszając, do czasu aż makaron będzie ugotowany. 5. Zdejmij z ognia i dodaj kiełki, orzeszki, dymkę. Wszystko razem wymieszaj. Możesz podać z limonką i chili w płatkach.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Pasta Pad Thai.
Kraj pochodzenia:
Tajlandia
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Tajlandii.
Adres producenta:
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.decare.pl
Adres zwrotny:
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.decare.pl