Składniki:
- filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)
- olej rzepakowy
- sól
- regulatory kwasowości: kwas octowy, cytryniany sodu, octany sodu, kwas cytrynowy
- cukier
- maltodekstryna
- glukoza
- wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
- przeciwutleniacz: askorbinian sodu
- stabilizator: kwas jabłkowy
- substancja konserwująca: benzoesan sodu
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
1167 kJ/282 kcal |
Tłuszcz |
26 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,0 g |
Węglowodany |
0,5 g |
w tym cukry |
0,4 g |
Białko |
11 g |
Sól |
4,6 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Ryba: Zawiera
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Owies: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: jaja, gorczycę, soję, mleko, seler i gluten (z pszenicy i owsa).
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 24 godzin.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry solone a'la matjas 80% w oleju rzepakowym 20%.
Adres producenta:
SEKO S.A., ul. Zakładowa 3 89-620 Chojnice, Polska tel. +48 52 510 81 40 fax +48 52 396 73 51 www.sekosa.pl
Adres zwrotny:
SEKO S.A., ul. Zakładowa 3 89-620 Chojnice, Polska tel. +48 52 510 81 40 fax +48 52 396 73 51 www.sekosa.pl