Składniki:
- mleko pasteryzowane
- skrobia modyfikowana
- kultury bakterii mlekowych
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g |
%* |
Wartość energetyczna |
477 kJ/114 kcal |
6% |
Tłuszcz |
6,0 g |
9% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,2 g |
21% |
Węglowodany |
8,5 g |
3% |
w tym cukry |
4,5 g |
5% |
Błonnik |
0 g |
Białko |
6,5 g |
13% |
Sól |
0,1 g |
2% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 8°C.
Przepisy kulinarne:
Wypróbuj nasz przepis 1 opakowanie Twarogu na sernik, 1 szklanka cukru, 7 jajek, ½ kostki masła Włoszczowskiego extra, 1 budyń śmietankowy, aromat cytrynowy Formę wyłożyć herbatnikami lub kruchym ciastem. Żółtka oddzielić od białek, dodać cukier i ubijać do puszystości. Następnie dodać masło i ucierając dodawać masę twarogową, budyń i aromat. Na koniec ubić białka jajek i delikatnie wymieszać z utartą masą. Wyłożyć na blachę i piec 60 minut w temperaturze 180-200 °C. Smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Twaróg na sernik. Termizowany
Kraj pochodzenia:
Polska
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Polsce
Adres producenta:
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska ul. Kochanowskiego 1 29-100 Włoszczowa
Adres zwrotny:
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska ul. Kochanowskiego 1 29-100 Włoszczowa tel. +48 413883300 fax +48 413883327 e-mail: osm@osmwloszczowa.com.pl