Opis produktu:
- Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Składniki:
- cukier
- aromat: etylowanilina
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
wartość energetyczna |
1691 kJ / 398 kcal |
tłuszcz |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
węglowodany |
99 g |
w tym cukry |
99 g |
białko |
0 g |
sól |
0 g |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Zastosowanie Cukier wanilinowy służy jako dodatek do ciast, deserów, ciasteczek, naleśników i potraw mlecznych.
Przepisy kulinarne:
Nasz przepis na pączki Przygotuj: 500 g mąki, 50 g drożdży, 250 ml mleka, 6 żółtek, 100 g cukru, cukier wanilinowy 30 g Delecta, 1 łyżkę alkoholu, 125 g margaryny, 200 g marmolady. Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru i mąki w połowie szklanki letniego mleka. Odstaw do wyrośnięcia. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj pozostałe składniki, rozczyn drożdżowy oraz roztopioną margarynę, zagnieć. Pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkuj na grubość 2 cm, wycinaj szklanką krążki. Na każdy nakładaj marmoladę i formuj pączki. W rondlu z rozgrzanym olejem smaż pączki do zarumienienia. Posyp cukrem pudrem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Cukier wanilinowy.
Adres producenta:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl www.delektujemy.pl
Adres zwrotny:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl www.delektujemy.pl