Składniki:
- substancje spulchniające:difosforany, węglany sodu
- mąka pszenna
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
wartość energetyczna |
466 kJ / 110 kcal |
tłuszcz |
0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g |
węglowodany |
22 g |
w tym cukry |
0,2 g |
białko |
3,7 g |
sól |
41 g |
Zalecenia dla alergików:
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Zastosowanie Zawartość torebki wystarcza na spulchnienie ciasta z ok. 1 kg mąki (zależnie od typu ciasta).
Przepisy kulinarne:
Nasz przepis na rogaliki Przygotuj: 250 g mąki, 4 łyżki cukru, 125 g miękkiej margaryny, 1 jajo, 3 łyżki śmietany, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia Delecta; nadzienie: 250 g marmolady. Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj cukier oraz pozostałe składniki i całość zagnieć. Rozwałkuj ciasto na placek o grubości 1 cm. Pokrój na równe trójkąty. Na środek każdego trójkąta nałóż po 1 łyżeczce marmolady i zawiń, formując rogaliki. Rogaliki ułóż na posmarowanej tłuszczem blasze o wym. 35 x 25 cm. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 30 min. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Proszek do pieczenia.
Adres producenta:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl
Adres zwrotny:
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl