Opis produktu:
- Panier można stosować do wszystkich rodzajów mięs i ryb oraz do gotowanych warzyw Panierowanie jest często stosowanym w naszych kuchniach sposobem przygotowania różnych gatunków mięs do smażenia. Polecamy państwu Panier nadający złocistą, bardzo pożądaną barwę powierzchni smażonych produktów. Zatrzymując sok mięsny i składniki odpowiedzialne za aromat zapewnia dobrą soczystość i kruchość mięsa. Specjalnie dobrane składniki Panieru zabezpieczają go przed chłonięciem zbyt dużych ilości tłuszczu w trakcie smażenia. Panier można stosować do przygotowywania panierowanych mięs i ryb oraz do gotowanych warzyw.
- Doskonała kuchnia
Składniki:
- mąka pszenna
- drożdże
- sól
- ekstrakt z papryki
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: |
1480 kJ/349 kcal |
Tłuszcz: |
1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0,3 g |
Węglowodany: |
70 g |
w tym cukry: |
3,7 g |
Błonnik: |
4,4 g |
Białko: |
11 g |
Sól: |
1,4 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler i gorczycę.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Sposób przyrządzania: Przygotowane do smażenia porcje mięsa, kurczaka lub ryb posolić, doprawić przyprawami, zanurzyć w jajku lub kleiku z mąki i obtoczyć w panierze lekko dociskając ręką. Sposób przyrządzania warzyw: Ugotowane warzywa (np. kalafior, fasolkę, szparagi itp.) posypać rozgrzanym na patelni panierem, polać rozgrzanym tłuszczem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Panier do mięsa drobiu ryb i warzyw
Adres producenta:
CYKORIA S.A. Wierzchosławice 15 88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny:
CYKORIA S.A. Wierzchosławice 15 88-140 Gniewkowo Serwis Konsumenta email: serwis@cykoria.com.pl www.cykoria.com.pl