Opis produktu:
Składniki:
- cukier
- aromat (etylowanilina)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna: |
1688 kJ / 397 kcal |
Tłuszcz: |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0 g |
Węglowodany: |
99 g |
w tym cukry: |
99 g |
Białko: |
0 g |
Sól: |
0 g |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed zawilgoceniem.
Przygotowanie i stosowanie:
Można zastosować jako dodatek do ciast, deserów i potraw mlecznych.
Przepisy kulinarne:
Przepis na Kruche ciasteczka: Składniki: 25 dag mąki, 5 dag masła, 7 dag margaryny, 6 dag cukru pudru, Cukier wanilinowy Cykoria, 2 żółtka, szczypta soli. Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wykroić ciasteczka. Piec w temp. 180°C przez ok. 15 minut. Gotowe można zlepić marmoladą i ozdobić Polewą do ciast o smaku czekoladowym Cykoria.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Cukier wanilinowy
Adres producenta:
CYKORIA S.A. Wierzchosławice 15 88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny:
CYKORIA S.A. Wierzchosławice 15 88-140 Gniewkowo Serwis Konsumenta email: serwis@cykoria.com.pl www.cykoria.com.pl