Opis produktu:
Składniki:
- regulator kwasowości: difosforany
- substancja spulchniająca: węglany sodu
- mąka pszenna
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
342 kJ / 81 kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
17 g |
w tym cukry |
<0,5 g |
Błonnik |
0,5 g |
Białko |
2,4 g |
Sól |
24,1 g |
Zalecenia dla alergików:
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: jaja, mleko i produkty pochodne.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed zawilgoceniem.
Przygotowanie i stosowanie:
Można zastosować jako dodatek do ciast, deserów.
Przepisy kulinarne:
Przepis na Babkę: Składniki: 1 szklanka mąki pszennej, 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, 4 jajka, 1 kostka margaryny, 3 łyżeczki Proszku do pieczenia Cykoria, 2 łyżki kakao. Sposób przyrządzenia: Jajka zmiksować z cukrem i dodać wymieszane mąki i proszek do pieczenia. Margarynę zagotować i zmiksować z resztą. Do 1/3 ciasta dodać kakao. Wyłożyć do foremki białe ciasto, przekładając ciemnym ciastem. Piec przez ok. 45 minut w temp. 180-200°C. Babkę udekorować według uznania.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Proszek do pieczenia
Adres producenta:
CYKORIA S.A. Wierzchosławice 15 88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny:
CYKORIA S.A. Wierzchosławice 15 88-140 Gniewkowo Serwis Konsumenta email: serwis@cykoria.com.pl www.cykoria.com.pl