Opis produktu:
- Lubczyk posiada intensywny smak i aromat selera i włoszczyzny. Świeżo zerwane liście są delikatnie suszone, tarte i dzięki temu powstaje wysokiej jakości lubczyk Kotányi. Szczypta tej przyprawy nada Państwa gotowanym daniom pełny aromat.
- Opakowanie zachowujące aromat
- Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
100 g |
łyżeczka (5 ml) |
Wartość energetyczna (kJ/kcal) |
1408/336 |
9/2 |
Białko (g) |
24,5 |
0,2 |
Węglowodany (g) |
35,0 |
0,2 |
Tłuszcz (g) |
5,6 |
<0,1 |
Zalecenia dla alergików:
- Produkt może zawierać śladowe ilości zboża zawierającego gluten, jajek, soi, selera, sezamu, mleka (laktoza) i gorczycy.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Zastosowanie: Wyjątkowo pasuje do twarożku z ziołami, zup, sosów do sałatek, duszonych warzyw, warzyw strączkowych i dań mięsnych.
Przepisy kulinarne:
Oto wspaniały przepis: Bułki maślane z lubczykiem na 2 porcje: 200 g maślanych bułeczek bez skórek pokrojonych w krążki, sól, 1 łyżeczka lubczyku Kotányi, szczypta gałki muszkatołowej Kotányi, ok. 60 ml ciepłego mleka, 1 łyżka masła, 1 duże jajko, foremki do pieczenia Przyrządzenie: Włożyć krążki bułek maślanych do miski i dobrze wymieszać ze wszystkimi składnikami. Doprawić do smaku i odstawić na 5 min., a następnie nałożyć do wysmarowanych masłem foremek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 8-10 min. Następnie wyjąć z piekarnika, odstawić do ostygnięcia i wyłożyć na talerz. Smakuje równie smacznie jak wygląda. Wskazówka: Idealnie pasuje do gotowanej wołowiny i pieczonej cielęciny.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Lubczyk ogrodowy otarty
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Adres producenta:
Kotányi GmbH A-2120 Wolkersdorf/PF 66 dla Kotányi Polonia Sp. z o.o. w Warszawie
Adres zwrotny:
www.kotanyi.com info.pl@kotanyi.com