Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Halina Fasola Jaś Tyczny Duży 500 g

Halina Fasola Jaś Tyczny Duży (500 g)
9,80 zł
(19.6zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Porcja 50 g energia 627 kJ/149 kcal 7%* w 100 g: 1253 kJ/298 kcal 15% % RWS* * RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Składniki:

  • fasola Jaś tyczny duży 100%

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze na 100 g w porcji 50 g %RWS*
Wartość energetyczna 1253 kJ/ 298 kcal 627 kJ/ 149 kcal 7%
Tłuszcz, w tym: 1,8 g 0,9 g 1%
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,2 g 1%
Węglowodany, w tym: 44,0 g 22,0 g 8%
- cukry 8,5 g 4,3 g 5%
Błonnik 19,0 g 9,5 g -
Białko 17,0 g 8,5 g 17%
Sól 0,03 g 0,02 g 0%
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 10 porcji produktu.
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:

Na porcję Porcja 50 g
Wartość energetyczna 627 kJ
149 kcal
w 100 g: 1253 kJ/298 kcal 15%
% RWS*
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Produkt może zawierać gluten.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy kulinarne:

Fasola po bretońsku 1 opakowanie fasoli Jaś Tyczny Duży Halina 15 dkg boczku wędzonego 30 dkg kiełbasy 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki majeranku liść laurowy sól, świeżo mielony pieprz odrobina cukru 1 łyżka masła Fasolę Jaś Tyczny Duży Halina namoczyć i gotować z dodatkiem soli, majeranku, papryki i liścia laurowego. Boczek pokroić w słupki, kiełbasę na plasterki. Na patelni wytopić boczek, dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Smażyć kilka minut. Dodać kiełbasę i podsmażać około 3-4 minuty. Wszystko wrzucić do gotującej się fasoli. Kiedy ta będzie już prawie miękka, dodać pomidory w puszce. Na maśle przesmażyć przecier pomidorowy i również dodać do fasoli. Całość zagotować i doprawić do smaku.

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Fasola

Adres producenta:

„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k. ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa Zakład Produkcyjny: ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna

Adres zwrotny:

"Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k. ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa tel. 226517904 www.halina.eu uwagi i sugestie: marketing@halina.eu
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Mamut Bułka tarta wrocławska

450 g
6,20 zł

Masarnia u Józefa kiełbasa swojska z...

ok 850 g
36,60 zł

Ogórki Kiszone

0,4 kg
5,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk
opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: