Halina Fasola Jaś Tyczny Duży 500 g
Opis produktu:
- Porcja 50 g energia 627 kJ/149 kcal 7%* w 100 g: 1253 kJ/298 kcal 15% % RWS* * RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Składniki:
- fasola Jaś tyczny duży 100%
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
na 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* |
Wartość energetyczna |
1253 kJ/ 298 kcal |
627 kJ/ 149 kcal |
7% |
Tłuszcz, w tym: |
1,8 g |
0,9 g |
1% |
- kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
0,2 g |
1% |
Węglowodany, w tym: |
44,0 g |
22,0 g |
8% |
- cukry |
8,5 g |
4,3 g |
5% |
Błonnik |
19,0 g |
9,5 g |
- |
Białko |
17,0 g |
8,5 g |
17% |
Sól |
0,03 g |
0,02 g |
0% |
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Opakowanie zawiera 10 porcji produktu. |
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
Porcja 50 g |
Wartość energetyczna |
627 kJ |
|
149 kcal |
w 100 g: 1253 kJ/298 kcal 15% |
% RWS* |
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Fasola po bretońsku 1 opakowanie fasoli Jaś Tyczny Duży Halina 15 dkg boczku wędzonego 30 dkg kiełbasy 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki majeranku liść laurowy sól, świeżo mielony pieprz odrobina cukru 1 łyżka masła Fasolę Jaś Tyczny Duży Halina namoczyć i gotować z dodatkiem soli, majeranku, papryki i liścia laurowego. Boczek pokroić w słupki, kiełbasę na plasterki. Na patelni wytopić boczek, dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Smażyć kilka minut. Dodać kiełbasę i podsmażać około 3-4 minuty. Wszystko wrzucić do gotującej się fasoli. Kiedy ta będzie już prawie miękka, dodać pomidory w puszce. Na maśle przesmażyć przecier pomidorowy i również dodać do fasoli. Całość zagotować i doprawić do smaku.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Fasola
Adres producenta:
„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k. ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa Zakład Produkcyjny: ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna
Adres zwrotny:
"Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k. ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa tel. 226517904 www.halina.eu uwagi i sugestie: marketing@halina.eu
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"