Opis produktu:
- więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Składniki:
- semolina z pszenicy durum
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu |
energia |
1572 kJ / 371 kcal |
tłuszcz |
1,8 g |
w tym kwasy nasycone |
0,5 g |
węglowodany |
75 g |
w tym cukry |
2,5 g |
błonnik |
3,3 g |
białko |
12 g |
sól |
0,03 g |
Zalecenia dla alergików:
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać soję.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przepisy kulinarne:
Przepis dla Ciebie! Cannelloni ze szpinakiem i mascarpone Składniki: makaron Lubella Cannelloni 100 g (10 sztuk) świeży szpinak 350 g serek mascarpone 200 g mozzarella 1 sztuka 2 łyżki oliwy pomidorki koktajlowe 200 g Dodatkowo 1 cebula, przyprawy do farszu, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Przygotuj dodatki! Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę, po chwili dodaj sprasowane ząbki czosnku, a na koniec dołóż szpinak. Kiedy cała woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia, dodaj mascarpone, wymieszaj i dopraw. Zostaw trochę farszu, aby na koniec przykryć nim makaron. Makaron zanurz na 2 minuty w gorącej wodzie, następnie nadziej go farszem i układaj na płasko w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą. Makaron przykryj odłożonym wcześniej farszem. Teraz pieczenie! Makaron zakryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po około 30 minutach odkryj makaron, na górę ułóż plastry mozzarelli i pokrojone na połówki pomidorki. Piecz kolejne 10-12 minut. Na koniec udekoruj listkami bazylii. Smacznego! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 60 min
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Makaron cannelloni.
Adres producenta:
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl
Adres zwrotny:
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl