Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Henglein Ciasto Francuskie do wypieków 375 g

Henglein Ciasto Francuskie do wypieków (375 g)
7,67 zł
(20.45zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Konkurs foto Szczegóły na: www.henglein.pl

Składniki:

  • mąka pszenna
  • woda
  • tłuszcz palmowy
  • alkohol etylowy
  • cukier
  • sól spożywcza
  • regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g
Węglowodany 33 g
w tym cukry 2,0 g
Białko 4,9 g
Sól 0,60 g

Zalecenia dla alergików:

  • Pszenica: Zawiera

Rodzaj przechowywania:

  • Schładzać

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.

Przygotowanie i stosowanie:

Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Przepisy kulinarne:

Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Kraj pochodzenia:

Niemcy

Pochodzenie:

Wyprodukowano w Niemczech

Adres producenta:

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Adres zwrotny:

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Ogórki Kiszone

0,4 kg
5,99 zł

Sokołów Szynka Basiuni

140 g
8,49 zł

Winiary majonez dekoracyjny

400 ml
8,40 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: