Opis produktu:
- Zupa fasolowa to szybkie i sycące danie, które nadaje się zarówno na ciepłą kolacje jak i szybki lunch. Smak fasoli doskonale podkreślają zioła zawarte w przyprawie. Obok fasoli w zupie znajdują się warzywa takie jak: marchewka, seler, por, a także pietruszka.
- Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Składniki:
- warzywa 99% w zmiennych proporcjach: fasola blanszowana 50%, marchew, seler, pietruszka, por
- przyprawy 1% (sól, naturalne aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego, cebula, majeranek, czosnek)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
303 kJ / 73 kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
6,6 g |
w tym cukry |
2,8 g |
Błonnik |
11,2 g |
Białko |
5,3 g |
Sól |
0,63 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Zawiera
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 4 dni
** -12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przygotowanie i stosowanie:
Spożywać po obróbce termicznej
Przepisy kulinarne:
Kulinarne inspiracje Hortex Fasolka po bretońsku w pomidorach Składniki: - Zupa fasolowa Hortex - 1 opakowanie - 400 g pomidorów krojonych, z puszki - ok. 500 ml bulionu - 150 g kiełbasy myśliwskiej - 200 g boczku wędzonego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oleju - 2 listki laurowe - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżka majeranku - 3 ziarenka ziela angielskiego - sól, pieprz Gotowe w 30 minut Przygotowanie: W garnku o grubym dnie lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek. Smaż do ich zrumienienia. Następnie dodaj posiekaną cebulę i czosnek, ziele angielskie, liść laurowy oraz zupę fasolową. Chwilę smaż, cały czas mieszając. Dodaj bulion i gotuj ok. 10 minut bez przykrycia. Wrzuć pomidory, dodaj koncentrat, cukier, przyprawę z saszetki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość duś jeszcze 10-15 minut. Na koniec dodaj majeranek. Podawaj ją ze świeżym pieczywem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka warzywna z przyprawami. Produkt głęboko mrożony.
Kraj pochodzenia:
Produkt UE
Pochodzenie:
Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Adres zwrotny:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa