Opis produktu:
- Łatwa i szybka do przygotowania zupa grzybowa. Dzięki składnikom takim jak: ziemniaki, podgrzybki, marchew, cebula, pietruszka i seler może stanowić bardzo pożywny i niezwykle smaczny posiłek.
- Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Składniki:
- warzywa 70% w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, pietruszka, seler
- podgrzybki 30%
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
194 kJ / 46 kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
7,9 g |
w tym cukry |
1,7 g |
Błonnik |
2,2 g |
Białko |
1,8 g |
Sól |
0,04 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Zawiera
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6°C 1 dzień
** -12°C 2 tygodnie
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przygotowanie i stosowanie:
Spożywać po obróbce termicznej
Przepisy kulinarne:
Kulinarne inspiracje Hortex Zupa grzybowa z oliwą truflową Składniki: - Zupa grzybowa Hortex - 1 opakowanie - Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie - 1 l bulionu np. grzybowego - 200 g pieczarek - 50 ml śmietany 30% - 50 ml białego wytrawnego wina - 40 ml oliwy truflowej - 2 białe cebule - 1 pęczek koperku - 0,5 g szafranu - olej rzepakowy - sól, pieprz Gotowe w 50 minut Przygotowanie: Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka, zalej bulionem i gotuj. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka warzywna z grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Kraj pochodzenia:
Produkt UE
Pochodzenie:
Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Adres zwrotny:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa