Opis produktu:
- Zupa królewska to propozycja dla wielbicieli szpinaku i nie tylko. Wystarczy tylko 12 minut żeby cieszyć się pyszną zupą, której głównym składnikiem jest szpinak, a smak uzupełniają ziemniaki, marchew, pieczarki, seler oraz cebulka.
- Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Składniki:
- warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, seler, szpinak w sosie śmietanowym 35%: szpinak 70%, sos śmietanowy 30% (woda, śmietanka, mąka ryżowa, masło, sól, substancja zagęszczająca - guma guar, gałka muszkatołowa)
- pieczarki 15%
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
191 kJ / 46 kcal |
Tłuszcz |
1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
5,2 g |
w tym cukry |
1,9 g |
Błonnik |
2,1 g |
Białko |
1,8 g |
Sól |
0,3 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Zawiera
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Zawiera
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: gorczycę, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 1 dzień
** -12 °C 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przygotowanie i stosowanie:
Spożywać po obróbce termicznej
Przepisy kulinarne:
Kulinarne inspiracje Hortex Pierożki filo z bryndzą Składniki: - Zupa królewska Hortex - 1 opakowanie - 150 g bryndzy - 10 płatów ciasta filo - 50 g masła - 1 jajko - 2 łyżeczki maku - 1 ząbek czosnku - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej - sól, pieprz Gotowe w 40 minut Przygotowanie: Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć do niej drobno posiekany czosnek, chwilę smaż, po czym dodaj zawartość zupy królewskiej. Często mieszaj i smaż do miękkości warzyw. Następnie dopraw je do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dodaj rozdrobnioną bryndzę i wymieszaj, tak by ser zespolił nadzienie, po czym odstaw do przestygnięcia. Piekarnik nagrzej do temperatury 190°C. W tym czasie plastry ciasta filo posmaruj masłem, pokrój na podłużne pasy o szerokości ok. 10 cm. Następnie nałóż łyżkę gotowego farszu na krótszy brzeg paska i składaj w trójkąty po przekątnej, tak żeby powstał rożek. Tak przygotowane pierożki filo po wierzchu posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp makiem. Wstaw do piekarnika mniej więcej na 20 minut. Po upieczeniu odstaw pierożki na kilka minut aby ostygły.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka warzywna z pieczarkami i szpinakiem w sosie śmietankowym. Produkt głęboko mrożony.
Kraj pochodzenia:
Produkt UE
Pochodzenie:
Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Adres zwrotny:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa