Opis produktu:
- Tradycyjny, popularny smak. Idealny jako lekka przekąska lub dodatek do dań głównych.
- Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Składniki:
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
129 kJ / 31 kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
3,3 g |
w tym cukry |
0,6 g |
Błonnik |
3,5 g |
Białko |
2,2 g |
Sól |
0,01 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 4 dni
** -12 °C 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Przygotowanie i stosowanie:
Spożywać po obróbce termicznej
Przepisy kulinarne:
Kulinarne inspiracje Hortex Sałatka z kuskusem, orzechami i fasolką Składniki: - Fasolka szparagowa zielona Hortex - 1 opakowanie - 250 ml bulionu warzywnego - 150 g kaszy kuskus - 100 g orzechów włoskich - 1 łyżka parmezanu - 1 łyżka klarowanego masła - 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego - 1/2 łyżeczki mielonej kolendry - 1/2 pęczka natki (lub świeżej kolendry) - sól lub sos sojowy do smaku Gotowe w 30 minut Przygotowanie: Fasolkę zblanszuj w osolonej wodzie, potem przepłucz zimną wodą i odstaw do odcieknięcia. Bulion zagotuj i zalej nim kuskus, tak by bulionu było ok. centymetra więcej niż kaszy. Wtedy przykryj szczelnie naczynie i poczekaj do napęcznienia kaszy. Tymczasem posiekaj orzechy i upraż je na suchej patelni. Uprażone przesyp do miseczki. Następnie na patelni rozgrzej masło, dodaj kmin i kolendrę i smaż chwilę do wydobycia aromatów przypraw. Wrzuć fasolkę i usmaż ją, doprawiając solą lub sosem sojowym. Na koniec nasiąknięty kuskus przemieszaj widelcem i połącz z fasolką, uprażonymi orzechami i posiekaną natką lub kolendrą. Przed podaniem całość oprósz startym parmezanem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Fasolka szparagowa zielona. Produkt głęboko mrożony.
Kraj pochodzenia:
Produkt UE
Pochodzenie:
Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Adres producenta:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Adres zwrotny:
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa