Składniki:
- 50% marynowane filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)*
- woda
- 12,5% cebula marynowana
- 8% olej rzepakowy
- cukier
- sól
- ocet spirytusowy
- przyprawy
- *Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), w Morzu Norweskim (2), Morzu Celtyckim (3), Skagerrak i Kattegat (8), Morzu Irlandzkim (11), Morzu Bałtyckim (13) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i kategorii narzędzia połowowego-patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu po odsączeniu: |
Wartość energetyczna |
1026 kJ / 247 kcal |
Tłuszcz |
19,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,4 g |
Węglowodany |
8,5 g |
w tym cukry |
8,1 g |
Białko |
9,7 g |
Sól |
2,7 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Ryba: Zawiera
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten i gorczycę.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Przygotowanie i stosowanie:
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Marynowane filety śledziowe bez skóry w zalewie z cebulą marynowaną i olejem rzepakowym.
Pochodzenie:
Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), w Morzu Norweskim (2), Morzu Celtyckim (3), Skagerrak i Kattegat (8), Morzu Irlandzkim (11), Morzu Bałtyckim (13) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i kategorii narzędzia połowowego-patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia.
Adres producenta:
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań
Adres zwrotny:
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań