Składniki:
- mięso wieprzowe
- sól
- przyprawy
- przeciwutleniacz - izoaskorbinian sodu
- substancja konserwująca - azotyn sodu
- Na 100 g wyrobu gotowego zużyto- 146 g mięsa wieprzowego.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
841 kJ/201 kcal |
Tłuszcz |
11 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,4 g |
Węglowodany |
<0,5 g |
- w tym cukry |
0 g |
Białko |
25 g |
Sól |
3,0 g |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: soję, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne ( w tym laktozę), seler, gorczycę.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin. Powstawanie białego nalotu jest naturalnym procesem zachodzącym w czasie przechowywania produktu i nie ma negatywnego wpływu na jakość wyrobu.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +25°C
Przygotowanie i stosowanie:
Produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia na zimno. Produkt w osłonce niejadalnej. Przed spożyciem zdjąć osłonkę.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Kiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona wędzona, parzona, suszona. Produkowana w osłonce sztucznej Ø 55 mm.
Kraj pochodzenia:
Polska
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Polsce. Mięso wieprzowe z UE
Adres producenta:
Animex Foods Sp z o.o. sp. k. Morliny 15, 14-100 Ostróda Oddział w Szczecinie, ul. Pomorska 115b, 70-812 Szczecin
Adres zwrotny:
Animex Foods Sp z o.o. sp. k. Morliny 15, 14-100 Ostróda