Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Dr.Oetker galaretka o smaku cytrynowym 77 g

Dr.Oetker galaretka o smaku cytrynowym (77 g)
2,39 zł
(31.04zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Więcej przepisów na oetker.pl

Składniki:

  • cukier
  • żelatyna
  • regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
  • aromat
  • barwnik (kurkumina)

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 144 g (%*)
Energia 221 kJ 318 kJ 4 %
Energia 52 kcal 75 kcal 4 %
Tłuszcz w tym 0 g 0 g 0 %
Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g 0 g 0 %
Węglowodany 11 g 16 g 6 %
w tym Cukry 11 g 16 g 18 %
Białko 1,6 g 2,3 g 5 %
Sól 0,01 g 0,01 g <1 %
4 porcje po 144 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:

Na porcję 1 porcja (144 g) po przyrządzeniu
Wartość energetyczna 318 kJ
75 kcal
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:

1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.

Przepisy kulinarne:

Przepis na: Cytrynową piankę z czekoladą Składniki: Masa sernikowa: - 600 ml wody - 2 opak. Galaretki Dr. Oetkera smak cytrynowy - 65-70 g biszkoptów - 500 ml śmietanki 30 % tł. (schłodzonej) Polewa: - 100 g czekolady mlecznej - 50 ml śmietanki 30 % tł. Sposób przygotowania: Masa sernikowa Zagotuj wodę i odmierz 600 ml wody. Zawartość torebek z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Okrągłą formę Ø 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty, układając je obok siebie. Do drugiego naczynia przelej schłodzoną śmietankę i ubij ją mikserem do uzyskania sztywnej i puszystej konsystencji. Ciągle mieszając, wlewaj tężejącą galaretkę (ważne, aby galaretka nie była zbyt płynna, ani za gęsta. Powinna być na tyle płynna, żeby można było ją swobodnie wlewać do śmietanki). Masę przelej do tortownicy i pozostaw ją do stężenia na około 2 godziny. Polewa Połamaną czekoladę mleczną i śmietankę umieść w miseczce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Rozpuszczoną czekoladą udekoruj ciasto. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Galaretka w proszku, smak cytrynowy.

Adres producenta:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny:

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Dr. Oetker Galaretka o smaku...

77 g
2,39 zł

Dr.Oetker galaretka o smaku wiśniowym

77 g
2,39 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: