Opis produktu:
- Kolorowe galaretki Dr. Oetkera idealnie podkreślają smak owoców. Na ich bazie można przygotować orzeźwiający, owocowy deser, świetnie się również sprawdzą jako dekoracja lodów i róznego rodzaju ciast. Będą elegancką dekoracją do serników na zimno, owocowych tortów, tart, ciast z biszkoptem oraz kruchych babeczek. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie przyjęcia. Spróbuj wszystkie smaki! Co je wyróżnia: - orzeźwiający, owocowy smak - lekka konsystencja - wspaniale eksponują owoce - idealne do ciast i deserów
Składniki:
- cukier
- żelatyna
- regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
- aromat
- ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
- barwnik (karoteny)
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g |
1 porcja = 144 g |
(%*) |
Energia |
221 kJ |
318 kJ |
4% |
Energia |
52 kcal |
75 kcal |
4% |
Tłuszcz |
0 g |
0 g |
0% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone |
0 g |
0 g |
0% |
Węglowodany |
11,0 g |
15,8 g |
6% |
w tym Cukry |
11,0 g |
15,8 g |
18% |
Białko |
1,7 g |
2,4 g |
5% |
Sól |
0 g |
0 g |
0% |
4 porcje po 144 g |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja (144 g) zawiera: |
Wartość energetyczna |
318 kJ |
|
75 kcal |
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek lub do szklanej misy i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. W czasie upałów użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przepisy kulinarne:
Przepis na Truskawkową kulę 2 galaretki truskawkowe rozpuść w 900 ml wrzącej wody (nie gotuj!), wlej do dużej miski, przestudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Miskę odwróć do góry dnem, wyłóż galaretkę na płaski talerz. Wybierz łyżką środek galaretki i zmiksuj ze 150 g truskawek, wlej do wgłębienia, pozostaw do stężenia. Podawaj z bitą śmietaną.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Galaretka w proszku na 500 ml wody.
Adres producenta:
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl