Opis produktu:
- Kolorowe galaretki Dr. Oetkera idealnie podkreślają smak owoców. Na ich bazie można przygotować orzeźwiający, owocowy deser, świetnie się również sprawdzą jako dekoracja lodów i róznego rodzaju ciast. Będą elegancką dekoracją do serników na zimno, owocowych tortów, tart, ciast z biszkoptem oraz kruchych babeczek. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie przyjęcia. Spróbuj wszystkie smaki! Co je wyróżnia: - orzeźwiający, owocowy smak - lekka konsystencja - wspaniale eksponują owoce - idealne do ciast i deserów
- 1 porcja (144 g) zawiera: energia 318 kJ 75 kcal 4%* Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Składniki:
- cukier
- żelatyna
- regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
- ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
- aromat
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g |
1 porcja = 144 g |
(%*) |
Energia |
221 kJ |
318 kJ |
4% |
Energia |
52 kcal |
75 kcal |
Tłuszcz |
0 g |
0 g |
0% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone |
0 g |
0 g |
0% |
Węglowodany |
11,0 g |
15,8 g |
6% |
w tym Cukry |
11,0 g |
15,8 g |
18% |
Białko |
1,7 g |
2,4 g |
5% |
Sól |
0 g |
0 g |
0% |
4 porcje po 144 g |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja (144 g) zawiera: |
Wartość energetyczna |
318 kJ |
|
75 kcal |
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Możliwa obecność: GLUTENU i MLEKA.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek lub do szklanej misy i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. W czasie upałów użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przepisy kulinarne:
Przepis na Torcik wiśniowy 2 galaretki rozpuść w 900 ml wrzącej wody. 600 ml umieść w płaskim naczyniu, wystudź i wstaw do lodówki do stężenia. Po stężeniu pokrój w kostkę. 200 ml mleka skondensowanego zmiksuj z 1 łyżką soku cytrynowego, 2 łyżkami cukru pudru i resztą tężejącej galaretki. Połowę masy wyłóż do tortownicy o śr. 21 cm, ułóż galaretkowe kostki, zalej pozostałą pianką. Wstaw do lodówki do stężenia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Galaretka w proszku na 500 ml wody.
Adres producenta:
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl