Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska

Bakalland Mak niebieski 500 g

Bakalland Mak niebieski (500 g)
19,99 zł
(39.98zł / 1kg)

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze na 100 g na porcję 20 g % RWS* w porcji
Wartość energetyczna 2164 kJ/ 433 kJ 5%
Wartość energetyczna 524 kcal 105 kcal
Tłuszcz 42,9 g 8,6 g 12%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,5 g 1,1 g 6%
Węglowodany 4,2 g 0,8 g <1%
w tym cukry 3,2 g 0,6 g 1%
Błonnik 20,5 g 4,1 g -
Białko 20,1 g 4 g 8%
Sól 0,015 g 0,003 g <1%
Składniki mineralne na 100 g % RWS* w 100 g na porcję 20 g
Witamina E 1,8 mg 15% 0,36 mg
Witamina B6 0,44 mg 31% 0,09 mg
Kwas foliowy 58 µg 29% 11,6 µg
Potas 963 mg 48% 193 mg
Wapń 1266 mg 158% 253 mg
Fosfor 1022 mg 146% 204 mg
Magnez 458 mg 122% 92 mg
Żelazo 8,1 mg 58% 1,6 mg
Cynk 3,34 mg 33% 0,67 mg
Miedź 0,42 mg 42% 0,08 mg
Mangan 3,71 mg 186% 0,74 mg
* RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 25 sugerowanych porcji produktu.

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Orzechy: Może zawierać
  • Orzeszki ziemne: Może zawierać
  • Sezam: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy kulinarne:

Tarta makowa Składniki: - 200 g maku Bakalland - 100 g rodzynek sułtańskich Bakalland - 150 kostki do pieczenia Kasia - 200 g mąki - 2 jajka - 300 g cukru - 3 łyżki miodu 1. W misce mieszamy: mąkę, żółtka, 100 g cukru i 125 g kostki do pieczenia. Szybko zagniatamy i odstawiamy do lodówki. 2. Mak zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 20 min. Odcedzamy i 3x mielimy. Następnie dodajemy miód, pozostałą kostkę do pieczenia i rodzynki. 3. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim wysmarowaną i obsypaną mąką formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem. 4. Białka ubijamy na sztywną pianę z pozostałym cukrem i mieszamy z masą makową. Masę wykładamy na ciasto i pieczemy w 180°C ok. 30 min. Więcej przepisów znajdziesz na www.mojeciasto.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Mak niebieski

Adres producenta:

BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Adres zwrotny:

BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa serwis_konsumenta@bakalland.pl Infolinia: 801 801 125
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Krakus Kiełbasa myśliwska

270 g
13,99 zł

Krakus Kiełbasa żywiecka

460 g
17,99 zł

Masarnia u Józefa kiełbasa swojska z...

ok 850 g
28,99 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

Orzeszki Felix
chipsy w piecu prażone
rodowita wilczki
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: