Bakalland Mak niebieski 500 g
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
na 100 g |
na porcję 20 g |
% RWS* w porcji |
Wartość energetyczna |
2164 kJ/ |
433 kJ |
5% |
Wartość energetyczna |
524 kcal |
105 kcal |
Tłuszcz |
42,9 g |
8,6 g |
12% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5,5 g |
1,1 g |
6% |
Węglowodany |
4,2 g |
0,8 g |
<1% |
w tym cukry |
3,2 g |
0,6 g |
1% |
Błonnik |
20,5 g |
4,1 g |
- |
Białko |
20,1 g |
4 g |
8% |
Sól |
0,015 g |
0,003 g |
<1% |
Składniki mineralne |
na 100 g |
% RWS* w 100 g |
na porcję 20 g |
Witamina E |
1,8 mg |
15% |
0,36 mg |
Witamina B6 |
0,44 mg |
31% |
0,09 mg |
Kwas foliowy |
58 µg |
29% |
11,6 µg |
Potas |
963 mg |
48% |
193 mg |
Wapń |
1266 mg |
158% |
253 mg |
Fosfor |
1022 mg |
146% |
204 mg |
Magnez |
458 mg |
122% |
92 mg |
Żelazo |
8,1 mg |
58% |
1,6 mg |
Cynk |
3,34 mg |
33% |
0,67 mg |
Miedź |
0,42 mg |
42% |
0,08 mg |
Mangan |
3,71 mg |
186% |
0,74 mg |
* RWS - Referencyjne Wartości Spożycia |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
Opakowanie zawiera 25 sugerowanych porcji produktu. |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Tarta makowa Składniki: - 200 g maku Bakalland - 100 g rodzynek sułtańskich Bakalland - 150 kostki do pieczenia Kasia - 200 g mąki - 2 jajka - 300 g cukru - 3 łyżki miodu 1. W misce mieszamy: mąkę, żółtka, 100 g cukru i 125 g kostki do pieczenia. Szybko zagniatamy i odstawiamy do lodówki. 2. Mak zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 20 min. Odcedzamy i 3x mielimy. Następnie dodajemy miód, pozostałą kostkę do pieczenia i rodzynki. 3. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim wysmarowaną i obsypaną mąką formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem. 4. Białka ubijamy na sztywną pianę z pozostałym cukrem i mieszamy z masą makową. Masę wykładamy na ciasto i pieczemy w 180°C ok. 30 min. Więcej przepisów znajdziesz na www.mojeciasto.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mak niebieski
Adres producenta:
BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Adres zwrotny:
BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa serwis_konsumenta@bakalland.pl Infolinia: 801 801 125
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"