Opis produktu:
- Kompozycja warzyw, ziół i przypraw do przygotowania gulaszu węgierskiego.
- Odkryj więcej przepisów na www.przepisy.pl
Składniki:
- skrobia
- papryka* (12,6 %)
- cebula* (11,2 %)
- sól jodowana
- cukier
- ziemniaki*
- koncentrat pomidorowy* (9,7 %)
- aromaty
- olej kukurydziany
- czosnek*
- sól
- sok z cytryny w proszku (cukier, sok z cytryny, sól)
- majeranek
- kminek
- pieprz
- pieprz cayenne (chili)
- ziele angielskie
- ekstrakt drożdżowy
- korzeń pietruszki*
- *Uprawiane w sposób zrównoważony
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza 100 g Fixu |
Wartość odżywcza 100 g przygotowanego dania |
Wartość odżywcza 1 porcji** dania |
%* w porcji** |
Energia |
1307 kJ/313 kcal |
661 kJ/158 kcal |
1719 kJ/411 kcal |
21 % |
Tłuszcz |
4,2 g |
12 g |
32 g |
46 % |
w tym kwasy nasycone |
0,9 g |
3,8 g |
9,8 g |
49 % |
Węglowodany |
58 g |
2,9 g |
7,4 g |
3 % |
w tym cukry |
22 g |
1,1 g |
2,9 g |
3 % |
Błonnik |
9,6 g |
<0,5 g |
1,2 g |
Białko |
7,3 g |
8,8 g |
23 g |
46 % |
Sól |
12,6 g |
0,71 g |
1,8 g |
30 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
**1 porcja dania = 260 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja** zawiera: |
Wartość energetyczna |
1719 kJ |
|
411 kcal |
w 100 g: 661 kJ/158 kcal |
% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
**1 porcja dania = 260 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji. |
Zalecenia dla alergików:
- Seler: Może zawierać
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Gorczyca: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać gluten (zboża), jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.
Dodatki:
- Dodatek MSG: Nie zawiera
- Barwniki: Nie zawiera
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Przygotuj: - 500 g mięsa wieprzowego - 3 łyżki oleju - 500 ml wody Sposób przygotowania: 1) Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na małej ilości oleju. 2) Fix wymieszaj w garnku z 500 ml wody. Dodaj podsmażone mięso i całość zagotuj. 3) Gulasz duś na małym ogniu przez około 1,5 godziny, mieszając od czasu do czasu. Rada: 1) Gulasz możesz podawać z gotowanymi ziemniakami, posypany natką pietruszki. 2) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Fix gulasz węgierski.
Adres producenta:
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora Unilever Polska Sp. z o.o., skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, "Knorr" Odwiedź: www.przepisy.pl
Adres zwrotny:
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora Unilever Polska Sp. z o.o., skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, "Knorr" Odwiedź: www.przepisy.pl