Opis produktu:
- Solony na sucho Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetnienia smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.
- Masa netto: 100 g (90 g + 10 g gratis)
Składniki:
- 97 % łosoś atlantycki (Salmo salar)*
- sól
- *Wyhodowane w Norwegii
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g: |
Wartość energetyczna |
747 kJ / 179 kcal |
Tłuszcz |
11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,7 g |
Węglowodany |
<0,5 g |
w tym cukry |
<0,5 g |
Białko |
20 g |
Sól |
2,9 g |
Kwasy tłuszczowe omega - 3 |
1,79 g |
Możliwe naturalne odchylenia. |
Zalecenia dla alergików:
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Produkt rozmrożony. Nie zamrażać powtórnie.
Przygotowanie i stosowanie:
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przepisy kulinarne:
Sałatka ze szparagami i łososiem Składniki: - 100 g łososia Lisner - 7 szparagów marynowanych białych - 7 szparagów marynowanych zielonych - 3 jajka Sos: - 4 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki majonezu - ½ cytryny - ½ pęczka koperku - pieprz, sól do smaku Przygotowanie: szparagi kroimy na 3 równe części, jajka gotujemy na twardo i kroimy w ósemki. Plasterki łososia rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem, do tego dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i posiekany koperek. Wszystko delikatnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na koniec polewamy sosem. Roladki z łososia Składniki: - 100 g łososia Lisner - kilka liści świeżego szpinaku - 100 g półtłustego sera śmietankowego - 60 g jogurtu naturalnego - 1 cytryna - ½ pęczka koperku - odrobina pieprzu i cukru do smaku Przygotowanie: do sera dodajemy sok z cytryny, jogurt oraz posiekany koperek. Masę mieszamy i doprawiamy pieprzem i cukrem. Łososia kroimy na plasterki, nakładamy na nie liście świeżego szpinaku i łyżeczkę masy twarożkowej, a następnie zawijamy w rulonik.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Łosoś norweski, solony, wędzony na zimno, plastrowany, rozmrożony.
Kraj pochodzenia:
Norwegia
Pochodzenie:
Wyhodowano w Norwegii.
Adres producenta:
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k. ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań, Polska
Adres zwrotny:
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k. ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań, Polska