Bakalland Orzechy włoskie 300 g
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
na 100 g |
na porcję 15 g |
% RWS * w porcji |
Wartość energetyczna |
2751 kJ/ |
413 kJ/ |
5% |
Wartość energetyczna |
666 kcal |
100 kcal |
Tłuszcz |
60,3 g |
9 g |
13% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
6,6 g |
1 g |
5% |
Węglowodany |
11,5 g |
1,7 g |
1% |
w tym cukry |
9,9 g |
1,5 g |
2% |
Błonnik |
6,5 g |
1 g |
- |
Białko |
16 g |
2,4 g |
5% |
Sól |
0,010 g |
0,002 g |
<1% |
Witaminy i składniki mineralne |
na 100 g |
% RWS * w 100 g |
na porcję 15 g |
Witamina E |
2,6 mg |
22% |
0,39 mg |
Tiamina |
0,39 mg |
35% |
0,06 mg |
Witamina B6 |
0,73 mg |
52% |
0,11 mg |
Kwas foliowy |
66 µg |
33% |
9,9 µg |
Potas |
474 mg |
24% |
71 mg |
Fosfor |
332 mg |
47% |
50 mg |
Magnez |
99 mg |
26% |
15 mg |
Cynk |
2,72 mg |
27% |
0,41 mg |
Miedź |
0,28 mg |
28% |
0,04 mg |
Mangan |
3,6 mg |
180% |
0,54 mg |
* RWS - Referencyjne Wartości Spożycia |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
Opakowanie zawiera 20 sugerowanych porcji produktu. |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa:
Uwaga: Pomimo dołożenia z naszej strony wszelkich starań, orzechy mogą sporadycznie zawierać fragmenty łupin.
Przepisy kulinarne:
Piegusek orzechowy Składniki: - 2 szkl. orzechów włoskich Bakalland - 100 g suchego maku Bakalland - 250 g kostki do pieczenia Kasia - 400 g mąki - 220 g cukru - 5 jaj - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 polewa czekoladowa 1. Miksujemy kostkę do pieczenia z cukrem, stopniowo dodając jajka. 2. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i makiem, wsypujemy do miski i mieszamy mikserem. 3. Z orzechów wybieramy ok. 20 połówek orzechów do dekoracji, resztę wsypujemy do masy i mieszamy łyżką. 4. Wykładamy ciasto na prostokątną formę wyłożoną papierem do pieczenia. 5. Pieczemy ok. 40 min w 180°C. 6. Wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i dekorujemy orzechami. Więcej przepisów znajdziesz na www.mojeciasto.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Orzechy włoskie łuskane
Adres producenta:
BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Adres zwrotny:
BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa serwis_konsumenta@bakalland.pl Infolinia: 801 801 125
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"