Bakalland Rodzynki sułtańskie 500 g
Opis produktu:
- Rodzynki Bakalland powstają z dorodnych, dobrze wysuszonych winogron. Rodzynki to źródło witaminy B6 i manganu. Bogate są również w miedź i potas, który korzystnie wpływa na układ nerwowy. Choć zazwyczaj są stosowane jako dodatek do wypieków i deserów, coraz częściej, zarówno dzieci jak i dorosłych, stanowią także pożywną przekąskę w ciągu dnia.
Składniki:
- rodzynki
- olej z nasion bawełny
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
na 100 g produktu |
na porcję 35 g |
% RWS ** w porcji |
Wartość energetyczna |
1210 kJ/ 286 kcal |
423 kJ/ 100 kcal |
5% |
Tłuszcz |
0,5 g |
0,2 g |
<1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
0,1 g |
<1% |
Węglowodany |
64,7 g |
22,6 g |
9% |
w tym cukry |
64,7 g |
22,6 g |
25% |
Błonnik |
6,5 g |
2,3 g |
- |
Białko |
2,3 g |
0,8 g |
2% |
Sól |
0,053 g |
0,019 g |
<1% |
Witaminy i składniki mineralne |
na 100 g produktu |
% RWS ** w 100 g |
na porcję 35 g |
Witamina B6 |
0,35 mg |
25% |
0,12 mg |
Potas |
833 mg |
42% |
292 mg |
Fosfor |
129 mg |
18% |
45 mg |
Żelazo |
2,3 mg |
16% |
0,8 mg |
Miedź |
0,37 mg |
37% |
0,13 mg |
Mangan |
0,32 mg |
16% |
0,11 mg |
Opakowanie zawiera ok. 14 sugerowanych porcji produktu. |
** RWS - Referencyjne Wartości Spożycia |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Babka rodzynkowa Składniki: - 150 g rodzynek sułtańskich Bakalland - 250 g kostki do pieczenia Kasia - 350 g mąki - 160 g cukru pudru - 4 jajka - 1 cytryna - 10 g proszku do pieczenia 1. Cytrynę myjemy, ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Żółtka oddzielamy od białek. 2. Kostkę do pieczenia ucieramy na puch z połową cukru pudru. Ciągle ucierając dodajemy po 1 żółtku. Wlewamy sok z cytryny i wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie mieszamy mikserem. 3. Rodzynki mieszamy z łyżką mąki. Białka ubijamy na sztywno. Pianę z białek i rodzynki przekładamy do miski z ciastem i delikatnie mieszamy. 4. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. 5. Pieczemy w temp. 180 °C ok. 50 min. Kasia Więcej przepisów znajdziesz na www.mojeciasto.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Rodzynki sułtańskie
Kraj pochodzenia:
Iran (Islamska Republika Iranu)
Adres producenta:
BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Adres zwrotny:
BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa serwis_konsumenta@bakalland.pl Infolinia: 801 801 125
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"