Opis produktu:
- Zastosowanie kwasku cytrynowego: - Idealny do zakwaszania różnego rodzaju zup oraz sałatek warzywnych, buraczków i kapusty; - Doskonały do przygotowywania marynat mięsnych, sosów i dressingów; - Dodany do owoców i warzyw, zarówno świeżych jak i mrożonych, zapobiega ich ciemnieniu; - Polecany do wody mineralnej, herbaty lub lemoniady.
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Mleko: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Pomysł na: Surówkę z czerwonej kapusty Przygotuj: 0,7 kg czerwonej kapusty, 250-300 g marchewki, 2 małe jabłka, 2 łyżki oleju , 3/4 łyżki cukru, 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego, sól do smaku. Sposób przygotowania: Warzywa oraz jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do miski, dodaj olej, cukier, kwasek i wymieszaj. Dopraw solą do smaku. Ugnieć i zostaw na kwadrans, aby smaki się wymieszały. Smacznego :)
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Kwas cytrynowy E 330 do celów spożywczych.
Pochodzenie:
Ostatnia cyfra numeru partii oznacza kraj pochodzenia: 1. kraje Unii Europejskiej, 2. Serbia, 3. Turcja, 4. Bośnia i Hercegowina, 5. Chiny.
Adres producenta:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Adres zwrotny:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów