Dr.Oetker Krem do tortów czekoladowy 140 g
Opis produktu:
- Krem czekoladowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - intensywny smak i aromat czekolady - do przygotowania na mleku, śmietance bądź na maśle - możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej - do dekorowania i przekładania ciast i deserów
- 1 porcja (45 g) zawiera: energia 545 kJ 131 kcal 7%* Energia w 100 g 1211 kJ / 292 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Składniki:
- cukier
- syrop glukozowy
- olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- skrobia modyfikowana
- emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
- żelatyna
- białka MLEKA
- stabilizator (fosforany potasu)
- aromat (zawiera LAKTOZĘ)
- sól
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g |
1 porcja = 45 g |
(%*) |
Energia |
1211 kJ |
545 kJ |
7% |
Energia |
292 kcal |
131 kcal |
Tłuszcz |
21,9 g |
9,9 g |
14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone |
15,0 g |
6,8 g |
34% |
Węglowodany |
19,1 g |
8,6 g |
3% |
w tym Cukry |
15,4 g |
6,9 g |
8% |
Białko |
4,0 g |
1,8 g |
4% |
Sól |
0,16 g |
0,07 g |
1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. |
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 45 g. |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja (45 g) zawiera: |
Wartość energetyczna |
545 kJ |
|
131 kcal |
Energia w 100 g 1211 kJ / 292 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Mleko: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Sposób przygotowania: wersja z mlekiem 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty. wersja z mlekiem i masłem Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przepisy kulinarne:
Przepis na Krem na babeczki - wersja z mlekiem: zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka. - wersja ze śmietanką: ubij 250 ml zimnej śmietanki 30% tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i połącz wszystko delikatnie.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Krem do tortów i ciast smak czekoladowy w proszku
Adres producenta:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl, www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"