Dr.Oetker Krem do tortów waniliowy 120 g
Opis produktu:
- Krem waniliowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - szlachetny smak i aromat wanilii - do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle - możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej - do dekorowania i przekładania ciast i deserów
- 1 porcja (43 g) zawiera: energia 517 kJ 125 kcal 6%* Energia w 100 g 1203 kJ / 290 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Składniki:
- cukier
- syrop glukozowy
- olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
- skrobia modyfikowana
- emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
- żelatyna
- białka MLEKA
- stabilizator (fosforany potasu)
- aromat
- naturalny aromat wanilii bourbon
- barwnik (karoteny)
- sól
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g |
1 porcja = 43 g |
(%*) |
Energia |
1203 kJ |
517 kJ |
6% |
|
290 kcal |
125 kcal |
Tłuszcz |
22,3 g |
9,6 g |
14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone |
15,3 g |
6,6 g |
33% |
Węglowodany |
18,9 g |
8,1 g |
3% |
w tym Cukry |
15,3 g |
6,6 g |
7% |
Białko |
3,4 g |
1,5 g |
3% |
Sól |
0,12 g |
0,05 g |
1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. |
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g. |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja (43 g) zawiera: |
Wartość energetyczna |
517 kJ |
|
125 kcal |
Energia w n100 g 1203 kJ / 290 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Mleko: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Sposób przygotowania: wersja z mlekiem 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty. wersja z mlekiem i masłem Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przepisy kulinarne:
Przepis na Krem na babeczki - wersja z mlekiem: zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka. - wersja ze śmietanką: ubij 250 ml zimnej śmietanki 30% tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i połącz wszystko delikatnie.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Krem do tortów i ciast smak waniliowy w proszku
Adres producenta:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl, www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"