Franczyza Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska
opis obrazka

Dr.Oetker Sernik na zimno 193 g

Dr.Oetker Sernik na zimno (193 g)
7,99 zł
(41.4zł / 1kg)

Opis produktu:

  • Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl

Składniki:

  • cukier
  • żelatyna
  • skrobia modyfikowana
  • syrop glukozowy
  • olej kokosowy
  • SERWATKA w proszku (z MLEKA)
  • emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
  • regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
  • białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
  • aromaty

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 1 porcja = ok. 81 g (%*)
Energia 601 kJ 487 kJ 6%
Energia 142 kcal 115 kcal 6%
Tłuszcz 3,8 g 3,0 g 4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 2,9 g 2,4 g 12%
Węglowodany 2,1 g 17 g 7%
w tym Cukry 19 g 15 g 17%
Białko 5,8 g 4,7 g 9%
Sól 0,12 g 0,10 g 2%
Sernik można podzielić na 12 porcji
1 porcja = ok. 81 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:

Na porcję 1 porcja (81 g) zawiera:
Wartość energetyczna 487 kJ
115 kcal
Energia w 100 g 601 kJ / 142 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Mleko: Zawiera

Inne informacje o alergenach:

Możliwa obecność GLUTENU.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy kulinarne:

Dodaj: - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub - 600 ml schłodzonego mleka Do dekoracji: 70 g biszkoptów, owoce, galaretkę Przygotowanie Na mleku i serkach 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Przygotowanie Na samym mleku 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Smacznego :) Dodaj to, co lubisz! Możesz zamieniać dodatki na: 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone Przygotowanie jak w wersji na MLEKU I SERKACH. Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na: www.oetker.pl Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera 800 ml wrzącej wody 600 ml schłodzonego mleka 125 g serka mascarpone 70 g biszkoptów 300 g świeżych truskawek Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. Smacznego :) Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: - 2 opakowania galaretki truskawkowej Dr. Oetkera - 800 ml wrzącej wody - 600 ml schłodzonego mleka - 125 g serka mascarpone - 70 g biszkoptów - 300 g świeżych truskawek - Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj na kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. 3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz. Smacznego Dodaj to, co lubisz! - samo mleko - mleko + serek homogenizowany - mleko + jogurt - mleko + serek mascarpone - mleko + śmietankę

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej.

Adres producenta:

DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Adres zwrotny:

DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Filety z piersi kurczaka

ok 1,2 kg
31,99 zł

Masarnia u Józefa kiełbasa swojska z...

ok 850 g
36,60 zł

Winiary majonez dekoracyjny

400 ml
8,40 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk
opis obrazka
opis obrazka
rodowita wilczki
Inka Napój Roślinny
opis obrazka
Określ kraj i kod pocztowy miejsca dostawy:
Kraj dostawy:  
Kod pocztowy: