Opis produktu:
- Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Składniki:
- cukier
- żelatyna
- skrobia modyfikowana
- syrop glukozowy
- olej kokosowy
- SERWATKA w proszku (z MLEKA)
- emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
- regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
- białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
- aromaty
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 1 porcja = ok. 81 g |
(%*) |
Energia |
601 kJ |
487 kJ |
6% |
Energia |
142 kcal |
115 kcal |
6% |
Tłuszcz |
3,8 g |
3,0 g |
4% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone |
2,9 g |
2,4 g |
12% |
Węglowodany |
2,1 g |
17 g |
7% |
w tym Cukry |
19 g |
15 g |
17% |
Białko |
5,8 g |
4,7 g |
9% |
Sól |
0,12 g |
0,10 g |
2% |
Sernik można podzielić na 12 porcji |
1 porcja = ok. 81 g |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania:
Na porcję |
1 porcja (81 g) zawiera: |
Wartość energetyczna |
487 kJ |
|
115 kcal |
Energia w 100 g 601 kJ / 142 kcal |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Mleko: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Możliwa obecność GLUTENU.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Dodaj: - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub - 600 ml schłodzonego mleka Do dekoracji: 70 g biszkoptów, owoce, galaretkę Przygotowanie Na mleku i serkach 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Przygotowanie Na samym mleku 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Smacznego :) Dodaj to, co lubisz! Możesz zamieniać dodatki na: 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone Przygotowanie jak w wersji na MLEKU I SERKACH. Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na: www.oetker.pl Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera 800 ml wrzącej wody 600 ml schłodzonego mleka 125 g serka mascarpone 70 g biszkoptów 300 g świeżych truskawek Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. Smacznego :) Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: - 2 opakowania galaretki truskawkowej Dr. Oetkera - 800 ml wrzącej wody - 600 ml schłodzonego mleka - 125 g serka mascarpone - 70 g biszkoptów - 300 g świeżych truskawek - Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj na kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. 3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz. Smacznego Dodaj to, co lubisz! - samo mleko - mleko + serek homogenizowany - mleko + jogurt - mleko + serek mascarpone - mleko + śmietankę
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej.
Adres producenta:
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl
Adres zwrotny:
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl